Od jučer se promet kroz tunel Vranduk odvija naizmjenično jednim trakom

b 181130021Zbog problema s organiziranjem prometa na dionici magistralne ceste M17 kod tunela Vranduk, ali i poteškoćama s kojima su se susretali žitelji naselja kroz koje prolazi obilaznica, Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona odlučilo je da se promet kroz tunel odvija naizmjenično, što bi uveliko moglo biti rješenje za prometni kolaps koji je zabilježen u posljednje vrijeme na području Grada Zenica.

Načelnik Policijske uprave I Zenica Admir Gazić je na sastanku predstavnika mjesnih zajednica i gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, koji je održan jučer u Gradskoj upravi Zenice, najavio kako će pripadnici MUP-a ZDK testirati naizmjenično odvijanje prometa kroz tunel Vranduk jednim trakom iz Zenice prema Doboju i obrnuto.

Pripadnici MUP-a ZDK jučer su u poslijepodnevnim satima izašli na mjesto događaja te pustili naizmjenično odvijanje prometa jednim trakom kroz tunel kako bi rasteretili odvijanje prometa kroz mjesne zajednice, čime bi se stvorili sigurniji uvjeti za kretanje vozila, ali i pješaka.

Do potpune obustave saobraćaja kroz tunel Vranduk 1. ožujka sljedeće godine na dionici magistralne ceste M17 promet će se odvijati naizmjenično. U suradnji s investitorom – Cestama Federacije – Uprava policije MUP-a ZDK-a odlučila je da se promet na spomenutoj dionici kroz tunel Vranduk i preko dva mosta na rijeci Bosni odvija naizmjenično u kraćim vremenskim intervalima.

– Imajući u vidu da smo dosad imali trošenje po sat i po-dva da se prođe obilaznicama, došli smo do rezultata da se otprilike s jednim čekanjem od 15 minuta intervalom može puštati promet. Procjenjujemo da će se petkom i danima kad je gužva vozači zadržavati u dva intervala po 15 minuta, ali će sigurno proći kroz tunel – kaže policijski povjerenik MUP-a ZDK-a Semir Šut.

Ceste Federacije, kao investitor, dobile su rok do polovice siječnja da riješe pitanje održavanja prometnica kroz naselja te da bude potpisan ugovor o prijateljskom okruženju.

Vozači se mole za strpljenje i poštivanje privremeno postavljene regulacije prometa.

Izvor: federalna.ba i klix.ba