FOTO: U vojarni Josip Karimović Grabo u Žepču upriličen Dan otvorenih vrata

m DSC03512

U okviru aktivnosti obilježavanja Dana oružanih snaga BiH 1. prosinca, danas je zapovjedništvo Topničke bojne 5. Pješačke brigade u vojarni Josip Karimović Grabo u Žepču upriličilo Dan otvorenih vrata koji je imao za cilj predočavanje mirnodopskih aktivnosti oružanih snaga široj civilnoj zajednici kao i kroz izložbu vojne opreme mlade zainteresirati za vojnički poziv.

{gallery}zepce/20181113_vojska{/gallery}

 

S istim ciljem je na poligonu KŠC-a Don Bosco organiziran i revijalni malonogometni turnir na kojem su uz ekipu Oružanih snaga BiH sudjelovale ekipe  Policijske uprave Žepče, javne općinske uprave i Katoličkog školskog centra Don Bosco.

Učenici žepačkih osnovnih i srednjih škola od 12 sati o su organiziran nazočili izložbi vojne opreme gdje su ih instruktori upoznali se s pojedinim vrstama naoružanja i opreme kojim vojska raspolaže, od pješačkog naoružanja do višecijevnih bacača raketa. Zapovjednik vojarne, bojnik Mato Jakić, upriličio je i prijam za predstavnike LOT snaga iz satava EUFOR-a u BiH, članove ekipa koje su sudjelovale na turniru a u izjavi za Radiopostaju Žepče istaknuo kako je jedan od zadataka u mirnodopskom funkcioniranju Oružanih snaga pomoć civilnim strukturama društva u slučaju elementarnih nepogoda a da današnja manifestacija želi mladima približiti vojnički poziv i ukazati na značaj oružanih snaga i u mirnodopskim uvjetima.

Opširnije o svemu poslušajte sutra u našem Jutarnjem programu Radiopostaje Žepče.

Postaja.ba (A.J)