OMS Žepče realizira projekt Sakralna glazba kao terapijski učinak

m slika_3Sakralna glazba kao terapijski učinak, projekt je koji u osmislili članovi Odbora za međureligijsku suradnju općine Žepče, a uz pokroviteljstvo Misije OSCE-a u BiH i potporu CRS-a (Catholic Relief Service) provode u suradnji s Dnevnim centrom za djecu i odrasle s posebnim potrebama i glazbenom školom Katarina Kosača Kotromanić.

 

Osnovni cilj projekta je glazbenom terapijom pomoći štićenicima centra u mentalnoj rehabilitaciji, potaknuti svijest ljudi o potrebama drugih, a naročito marginaliziranih skupina društva, te uz glazbu pružiti prilika za druženje profesora i učenika različitih vjerskih konfesija.

U okviru projekta koji će trajati dva mjeseca će profesori iz glazbene škole Nermin Suljić, Sanja Grabovac, Emir Huseinagić i Slaven Čović dva puta na tjedan štićenicima centra pružati glazbenu terapiju.

Na inicijalnom sastanak održanom u rujnu ove godine tajnik Odbora za međureligijsku suradnju Branko Radoš, ravnatelj glazbene škole Pero Zekić s pomoćnicom Kristinom Džambo, ravnateljica Dnevnog centra Meldina Ugarak i profesori koji sudjeluju u projektu dogovorili su konkretne aktivnosti s kojima se započelo prošli tjedan. Aktivnosti se nastavljaju kroz naredni period a završni događaj projekta bit će humanitarni koncert koji će se održati u žepačkom Domu kulture, a kojim se želi pomoći rad Dnevnog centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama.

{gallery}zepce/20181106_branko_rados{/gallery}

Postaja.ba (A.J.)