RK Krivaja slavila u Žepču, domaćini zadovoljni igrom i uspješnom humanitarnom akcijom

tekma07

U susret 6. kola prve rukometne lige BiH, skupina Sjever, između RK Žepče i RK Krivaja odigranom jučer u Žepču, slavili su gosti iz Zavidovića rezultatom 39:33 ali su razlog za slavlje imali i domaćini. Utakmica je imala i humanitarni karakter jer su u upravi kluba odlučili da će sav prihod od prodaje ulaznica kao i sredstva koja su ovom prilikom prikupljena kroz dragovoljne priloge gledatelja ići za pomoć liječenja Danijela Stankovića. Ukupno su obitelji Stanković uručena sredstva u iznosu 5156 KM.

 

{gallery}zepce/20181029_stankovic{/gallery}

U poluvremenu susreta  domaćini su se zahvali pojedincima koji su pomogli akciju i klub a među njima su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čiji je osobni izaslanik na ovoj utakmici bio savjetnik Stipo Čičak, koji se i sam istaknuo pomažući obitelji Stanković, općinski načelnik Mato Zovko, kantonalni ministar za nauku kulturu i sport Mensur Sinanović u čije je ime zahvalu primio pomoćnik Marinko Tokić i direktor Adriatic osiguranja Danko Jeliću, kao generalni sponzor RK Žepče.

Obitelj Stanković se klubu zahvalila i zahvalnicom s Danijelovom slikom, kao i svima koji su pomogli. Također Rukometi klub Žepče i obitelj Stanković posebne zahvale upućuju vodstvu, igračima i navijačima RK Krivaje iz Zavidovića koji su svesrdno podržali akciju. RK Krivaja je u Zavidovićima organizirala prodaju ulaznica, kao i što je to učinio i RK Žepče, Danijelu su darovali svoj dres, a vatreni zavidovićki Rockers-i su tijekom utakmice skandirali „Danijel Stanković.“

Sama utakmica obilovala je lijepim potezima s obje strane ali bez rezultatske neizvjesnosti. Od samog početka gosti su imali inicijativu i rezultatska prednost ni jednog trenutka nije bila ugrožena iako su domaćini konstantno pokazivali želju za sustizanjem protivnika. Međutim, Krivaja je opravdala ambicije za povratak u Premijer ligu BiH, a kod žepčaka se osim upornosti, želje za igrom i neupitnog potencijala pokazala i neuigranost momčadi, na čemu će se, prema riječima trenera Bajraktarevića, u narednom periodu intenzivno raditi.

Trener RK Krivaje Damir Memić pohvalio je zalaganje protivnika, i kako je za Radiopostaju Žepče kazao, znali su da je riječ o mladoj ekipi koja puno trči i pripremali su se za takav način igre. Pohvalio je i atmosferu u dvorani te čestitao RK Žepču na odličnoj utakmici i uspješnoj humanitarnoj akciji.

U redovima domaćina najefikasniji su bili Ante Dragičević, Emir Bajraktarević i Tomislav Jukić sa 6 pogodaka, Darko Matijević s 5, Danilo Stanojević s 3, Josip Nakić, Stjepan Malbašić i Stjepan Keškić s 2, Amar Hasić s 1 pogotkom, te vratar Damir Stanković koji je u drugom poluvremenu sakupio 10 obrana.

U momčadi iz Zavidovića najefikasniji je bio Ferid Avdić koji je mrežu domaćina tresao 9 puta, zatim Mirza Dervenčanin i Edin Klis s po 8 pogodaka, Edin Sinanović s 5, Ajdin Smajilbegović s 4, Adin Faljić s 3 i Amir Alić s 2 pogotka.

Na linku u nastavku poslušajte razgovor sa Stipom Čičkom savjetnikom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, u svojstvu njegovog izaslanika, nazočio jučerašnjoj utakmici.

{soundcloud}

https://soundcloud.com/rpz_no1/razgovor-sa-stipom-i-kom{/soundcloud}

Postaja.ba (A.J.)