Karate kup Victory open u organizaciji KK Viktoria u Žepču okupio karatiste iz BiH, Hrvatske i Makedonije

m DSC03424

Prvi karate kup koji se danas od 10:00 sati održava u Katoličkom školskom centru u Žepču, a kojeg su, već sada to slobodno smijemo istaknuti, uspješno organizirali članovi i vodstvo Karate kluba Viktoria iz Žepče, okupio je 573 natjecatelja iz 47 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije. Iako se ova manifestacija po prvi put održava u Žepču, privukla je veliki interes žepačke publike kao i ljubitelja karatea iz šireg okruženja.

 

Na turniru nastupaju brojni reprezentativci spomenutih država a natjecanja se odvijaju u disciplinama kate i borbe. Pravdu na kupu dijele verificirani suci iz karate Saveza Federacije BiH i Karate saveza BiH. U disciplini kate natjecatelji su raspoređeni po uzrasnim, a u disciplini borbe po uzrasnim i težinskim kategorijama.

Najveću pozornost publike privukle su seniorskih borbe i nastupi članica i članova domaćina, KK Viktoria, koji po prvi put nastupaju pred domaćom publikom na ovako velikom turniru. Prilika je to za sve sudionike da pokažu svoje umijeće i selektorima reprezentacije koji su došli pogledati turnir.

Obzirom da veliki broj sudionika kupa, u 10:00 se odmah pristupilo natjecanju, a svečana ceremonija otvaranja upriličena je tijekom natjecateljske stanke u 13:00 sati. Kratkim obraćanjem sudionike je pozdravio načelnik općine Žepče Mato Zovko koji je i generalni pokrovitelj ovogodišnjeg karate kupa Victory open.

{gallery}zepce/20181027_kk{/gallery}

Postaja.ba (A.J)