U subotu se u Žepču održava prvi karate kup Viktory Open

viktory kup_2018

U organizaciji Karate kluba Viktoria iz Žepče u subotu 27. listopada će se s početkom u 10:00 sati u sportskoj dvorani Karoličkog školskog centra Don Bosco u Žepču održati prvi međunarodni karate turnir za sve uzrasne kategorije Viktory Open. Nastup je do sada potvrdilo više od 500 natjecatelja iz BiH, Hrvatske, Srbije i Makedonije.

 

Karate klub Viktoria jedan je od aktivnijih sportskih klubova u Žepču. Kontinuiranim radom u protekle 24 godine klub je postao prepoznatljiv i izvan Bosne i Hercegovine. U središte aktivnosti stavili su rad s mladima i unazad šet godina klub bilježi zavidne rezultate kako na domaćim, tako i na međunarodnim natjecanjima. Osim brojnih odličja osvojenih na klupskim natjecanjima, članice  ovog kluba uspješno su branile boje Bosne i Hercegovine na brojnim međunarodnim natjecanjima. U disciplini KATE osvajale su odličja na Balkanskom prvenstvu a ove godine uspješno su nastupe i na Europskom prvenstvu. U klubu su uvjereni u potencijal svojih članica a jasno zacrtan cilj za naredni period je plasman članica Viktorije na olimpijske igre u Tokyo 2020.

Osim članica Viktorije, poziv u reprezentaciju BiH zavrijedio je i jedan od nositelja aktivnosti i u klubu, trener Franc Jakić, te je  imenovan selektorom selekcija mlađih seniorki (U21) i seniorki BH reprezentacije.

Kao uvod u natjecanje, u četvrtak će se u Žepču održati seminar za suce na nivou Karate saveza Zeničko dobojskog kantona kako bi se u narednom periodu onaprijedio i taj segment karete sporta.

Gost u  studiju Radiopostaje Žepče bio je Franc Jakić, trener i nositelj organizacije prvog otvorenog prvenstva Karate kluba Viktoria Viktory Open koji  nam je otkrio više pojedinosti vezano za ovaj događaj.

{soundcloud}https://soundcloud.com/rpz_no1/franc-jakic-selektor-zenske-u21-i-seniorske-karate-reprezentacije-bih{/soundcloud}

Postaja.ba (A.J.)