Druga Globarička kotlićijada održat će se sutra na izletištu Naplavci

kotlicijada IMA

U organizaciji HKUD Naša baština iz Globarice u nedjelju 30. rujna će se na izletištu Naplavci u Globarici, koje članovi ovog društva redovito održavaju i uređuju, održati druga po redu Globarička kotlićijada, natjecanje u kuhanju čobanca. Ekipe će s pripravom jela započeti u 12:00 a proglašenja najukusnijeg bit će u 15:00 sati, tako da posjetitelji koji to žele mogu stići i na središnji predizborni skup HDZ-a u Žepču

Ako je suditi po prošlogodišnjoj kotlićijadi koju su članovi Naše baštine organizirali zajedno s članovima Udruženja građana Fojničani iz Fojnice, a koja je pobudila veliki interes i natjecatelja i posjetitelja, organizatori i ove godine s pravom očekuju ugodno druženje uz čobanac koji će se podijeliti posjetiteljima te jela i piće koje posjetitelji sami donesu.

Na natjecanje se, kao i prošle godine, prijavio sedam ekipa, a hoće li ekipa IMA, uspjeti obraniti titulu pobjednika, znat ćemo sutra u 15:00 sati.

Iz Naše baštine su poručili da je sve spremno za sutrašnju manifestaciju, izletište Naplavci je i dodatno ušminkano, za svaku ekipe je osigurana ista količina mesa dok ostale sastojke za kuhanje, koji se nerijetko čuvaju u tajnosti, ekipe same osiguraju.

Postaja.ba (A.J.)