Sinoć u Žepču održano predstavljanje kandidata s liste HDZ BiH i HNS-a ZDŽ za predstojeće Opće izbore u BiH


novo hdz_01_2_2Sinoć je u kino-dvorani Doma kulture u Žepču održano predstavljanje kandidata s liste HDZ BiH i HNS-a Zeničko-dobojske županije za predstojeće Opće izbore u BiH.

Na sinoćnjem skupu predstavljani su kandidati za:

– Zastupnički dom parlamentarne skupštine BiH

– Zastupnički dom parlamenta FBiH

– Skupštine ZDŽ

Na samom početku nazočnim se kratko obratio Ivo Iva Tadić, predsjednik županijskog odbora HDZ-a BiH i nositelj liste za Skupštinu ZDŽ. Ono što je posebno istaknuo kao bitno jest da je HDZ BiH do sad imao apsolutno povjerenje Hrvata i da je to za sobom povlačilo veliku odgovornost i obvezu. Svjesni su da je bilo grešaka i propusta ali isto tako su svjesni teške borbe kako u Skupštini ZDŽ, tako i na razini Federacije i države, gdje su bili u manjini te su redovito bili preglasavani. Tadić je također naglasio da je pojava odlaska mladih iz BiH ogroman problem za koji nitko nema rješenja ali smatra da će, ako ne bude Hrvata u vlasti, taj problem, bar što se tiče odlaska Hrvata, biti još veći. On je istaknuo da je bitno govoriti o onome što je HDZ BiH do sad uradio ali isto tako treba pričati i o greškama i propustima da bi se u budućnosti radilo na tome.

Slično razmišljanje iznijeli su i ostali govornici, Josip Martić, federalni ministar prostornog uređenja, predsjednik OO HDZ-a BiH Žepče i nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH za izbornu jedincu 5; Zdravko Marošević, načelnik općine Vareš i nositelj liste za Zastupnički dom PSBiH za izbornu jedinicu 6; Nikola Lovrinović, nositelj liste za Zastupnički dom PSBiH. Svi oni se slažu u tome da što bude više Hrvata na svim razinama vlasti, bit će lakše boriti se za hrvatski narod, njegovu konstitutivnost i prava u Bosni i Hercegovini.

{gallery}zepce/20180915_hdz_hns_2018{/gallery}


Foto: RPZ/Slaven Tadić