UNRO HVO ZDK Žepče, Vareš, Usora osvojila 2. mjesto na „Pekijadi“ u Varešu

pekijada 2

U subotu 11. kolovoza 2018. godine u organizaciji mjesne zajednice Oćevija iz Vareša održana je 3. međunarodna „Pekijada“, natjecanje u pripremanju jela ispod peke, na kojoj je ekipa Udruge nositelja ratnih odličja HVO ZDK iz Žepča, Vareša i Usore osvojila drugo mjesto. Uz ekipu UNRVO na natjecanju je sudjelovalo još 29 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Jela su trebala biti servirana za maksimalno 2 sata a stručni žiri u kojem su bila tri profesionalna kuhara odabrao je tri najukusnija.

Prema njihovom sudu prvo mjesto pripalo je ekipi Bubble Dubble Tim iz Zagreba, drugo UNRO HVO ZDK Vareš, Usora i Žepče a treće je zauzela ekipa Vr’ovina iz Vareša. Pored nagrada za najukusnije jelo, nagradu za najbolje dekoriran stol žiri je dodijelio ekipi Etno kuća Belo iz Pleternice dok je ekipi UABNOR  pripala nagrada za najbolje dekoriran tanjur.

Kako su istaknuli, sudjelovanjem u ovoj manifestaciji članovi UNRO HVO ZDK, željeli se dati potporu lokalnoj zajednici u razvijanju erno turizma i potporu povratnicima, mještanima Oćevija, koji žele stvoriti uvjete za održivi opstanak na ovom prostoru.

{gallery}zepce/20180813_pekijada{/gallery}

Postaja.ba