U općini Žepče potpisan ugovor vrijedan 93.809,00 KM o izvođenju radova vezano za izgradnju druge faze lokalne ceste Vinište – Milišić – Radovlje

opet cesta_vinite

Danas u 12:00 sati u općini Žepče potpisan je ugovor vrijedan 93.809,00 KM o izvođenju radova i prenosu sredstava vezano za izgradnju druge faze lokalne ceste Vinište – Milišić – Radovlje.

Ugovor su potpisali u ime općine Žepče načelnik Mato Zovko i ispred Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, ravnatelj Ureda za realizaciju projekata pri ministarstvu Alojz Dunđer te predstavnik izvođača radova Hajdić Maglaj d.o.o.

Načelnik Zovko je kazao da je i ovaj projekt vezan za projekt hitnog oporavka od poplava – FERP te da 88.000,00 KM financira Vlada FBiH preko kreditne linije Svjetske banke a da općina Žepče sudjelije s 5.809,00 KM. Prema načelnikovim riječima, izvođač radova je dužan u roku od 30 dana od početka radova završiti projekt te da će prje početka školske godine cesta biti u funkciji.

Alojz Dunđer, ispred Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva se u svojoj izjavi osvrnuo na prethodne projekte te kazao, da se do sad na području općine Žepče implementiralo 6 projekata, uključujući i ovaj, i uloženo oko 1,5 milijun maraka a sanirano je 9 lokalnih cesta i 4 rekonstruirana i sanirana 4 mosat. Nakon što se ispoštuju sve procedure, krenut će se s realizacijom ovog projekta.