Načelnik Mato Zovko obišao MZ Zenički put i MZ Selište

mz zenickiput1Jučer je načelnik općine Žepče Mato Zovko obišao dvije mjesne zajednice u cilju sagledavanja provedbe aktivnosti iz programa kapitalnih ulaganja kao i projektnih aktivnosti koji se dijelom financiraju iz sredstava UNDP -a u koji je uključena jedna od ovih mjesnih zajednica.

U sklopu ove aktivnosti izvršen je obilazak mjesne zajednice Zenički put – naselje Varošište i mjesne zajednice Selište. Predsjednik zbora MZ Zenički put Dragan Janko i predsjednik mjesne zajednice Selište Stanko Knežević upoznali su Načelnika o dostignutom stupnju provedbe planiranih aktivnosti kao i onih koje će biti provedene u narednom periodu, a sve u cilju okončanja planiranih kapitalnih ulaganja koje će u konačnici poboljšati kvalitetu boravka građanima na ovom području.

U sklopu projekta „Jačanja uloge mjesnih zajednica“ u koji je uključena MZ Zenički put provođene se aktivnosti „Uređenja korita rijeke Kranjače“ za koju je projekt izradila mjesna Zajednica Zenički put, a od strane UNDP-a odobren i podržan. Kroz ovaj projekt do sada je betonirano 85 metara korita rijeke Kranjče te izrađene tri kaskade (praga) koje će spriječiti potkopavanje izrađenih zaštitnih zidova na obali rijeke Kranjače. Do okončanja radova preostaje provesti čišćenje korita u dijelu provedbe ove aktivnosti te izrada jednog slivnog kanala u dužini od 4 metra.

{gallery}zepce/20180705_posjetazenickomputu{/gallery}

Ukupna vrijednost projekta je 22 100,00 KM od čega 5 100,00KM financira općina Žepče, a ostali dio sredstava osiguran je iz Projektnog fonda za razvoj zajednice.

U cilju trajnog rješavanja pitanja koje desetljećima opterećuje građane mjesne zajednice Selište tj. naselja Karaula, a to je vodoopskrba pitkom vodom, uvelike su poodmakle aktivnosti na ovom projektu za koji je kroz program kapitalnih ulaganja izdvojeno 100 000,00 KM od strane općine Žepče. Ovaj projekt obuhvaća preko 30 domaćinstava koji će rješavanjem ovoga problema poboljšati kvalitetu života ali će se na ovakav način i na ovome području stvoriti kvalitetniji uvjeti za nove obitelji koja do sada ovdje nisu ostajale zbog otežavajućih okolnosti života. U narednom periodu očekuje se priključenje domaćinstava na glavni vod, a dio ovog projekta dijelom financiraju i građani, kazali su iz Udruge za održiv razvoj Žepče.

Foto: UZOR