Večeras Žepački pleter

PLETER2018

U okviru Žepčakog ljeta već tradicionalno se održava i manifestacija pod nazivom Žepčaki pleter, večer izvorne glazbe i folkolora.

Svi ljubitelji ove vrste glazbe u istoj će moći uživati večeras, 13. lipanja od 20:00 sati na poligonu OŠ žepče a organizatori su najavila da će u slučaju kiše Pleter biti održan u natkrivenom prostoru gradske tržnice. Žepački pleter je tradicionalna manifestacija koja se organizira u znak sjećanja na pokojne Niku Grlića i Nevenka Mandurića koji su ostavili neizbrisiv trag i dali veliki doprinos njegovanju i očuvanju izvorne pjesme u žepačkom kraju.

Na ovogodišnjem Pleteru će uz domaća kulturno umjetnička društva, uz pratnju Igora Kontića na šargiji i Tomislava Andrića na violini, nastupiti sljedeće izvorne grupe: Braća Kapular, Novi zvuk, Kumovi Šerci, Mira- Zlatna ribica, Župljani, Zvuk Šera, Boro i Mitar, Zlatni momak, a gosti večeri su Izvorno blago, Mačak i Pertić, Braća Geljić i Zlatne žice.“Pozivamo sve ljubitelje izvorne glazbe i folklora da provedu ugodnu večer uz domaće i gostujuće izvođače. Svi ste dobro došli“, poručili su organizatori.