Armani i Papratnica u finalu turnira Sveti Ante Žepče 2018.

turnir 20180611_2

U finalu 8. humanitarnog veteranskog turnira u malom nogometu Sveti Ante Žepče 2018. igrat će Armani i Papratnica, a susret je na rasporedu večeras u 21:15. Armani se u finale plasirao tek nakon izvođenja penala u polufinalnom susretu s Enigmom. Nakon isteka 40 minuta predviđenih za igru, rezultat je bio 2:2, a nakon izvođenja udaraca s bijele točke bio je 4:3 što je Armaniju osiguralo treće finale turnira za redom. Papratnica je u polufinalu slavila protiv ekipe Josip Blek Jopa rezultatom 4:1.

Najraspoloženiji u redovima Papratnice, uz vratara Ivicu Spajića, bio je Nikola Trogrlić koji je postigao dva, pa se s ukupno 7 pogotka trenutno nalazi na 3. poziciji liste strijelaca. Uz njega u strijelce su se upisali Karlo Kosić i Slaven Radoš. S druge strane najraspoloženiji je bio strijelac jedinog pogotka za Viništane Robert Zvijerac Šuba koji s 6 pogodaka zauzima 4. poziciju na listi strijelaca.

Drugi polufinalni meč bio je repriza lanjskog finala, samo je sada slavila ekipa Armanija. Ekipa Armanija povela je pogotkom Damira Barešića početkom drugog poluvremena. Za poravnanje rezultata pobrinuo se Bernard Adžić, da bi Dragan Tomas u 35. minuti doveo Enigmu u vodstvo. Armani uspijeva poravnati preko Dragana Lupića i pobjednik se morao odlučiti penalima.

Za Armani pogađaju Goran i Ivan Jurić, a šut Damira Barešića zaustavlja raspoloženi Ivo Sinanović. U protivničkoj ekipi jedini uspješan izvođač za bio je Bernard Adžić dok udarce Vinka Perkovića i Gorana Brašnića zaustavlja vratar Armanija Drago Jurić.

Papratnica i Armani su se u finalu susreli i 2016. kada je uspješnija bila Papratnica. Hoće li za Armanija kojem je ovo treće finale za redom ovo biti treća sreća, i hoće li se nakon stalnog sudjelovanja u završnici uspjeti popeti na najviše postolje, saznat ćemo večeras od 21:15. Susret za treće mjesto između Josip Blek Jope i Caffe bar disco cluba Enigma počinje u 20:15. Ovoj utakmici prethodit će revijalni susret ekipa Bojna Andrija Tadić i Ozimica Novi Šeher koji počinje u 19:30.

Najboljeg strijelca turnira također ćemo saznati večeras jer su svi kandidati još uvijek u igri. Najviše šansi ima Bojan Tomas iz Enigme koji je do sada postigao 9 pogodaka, zatim slijede njegov suigrač Bernad Adžić s 8, Nikola Trogrlić iz Papratnice sa 7, Robert Zvijerac iz Jope sa 6, a po pet pogodaka postigli su Goran i Robert Jurić iz Armanija te Zoran Jukić iz ekipe Josip Blek Jopa.

U subotu su igrani susreti četvrtzavršnice, a kako je već poznato, Enigma je svladala Fenix Sokol 7:3, Josip Blek Jopa je protiv Maxi Ožujskog slavio sa 7:2, Armani je bio bolji od Profil isolation Pro 9 rezultatom 10:3 a Papratnica je s 1:0 pobijedila Šerce.

Raspored programa finalne večeri, ponedjeljak 11.lipnja.

19:30  Revijalna utakmica Bojna Andrije Tadić – Ozimica Novi Šeher
20:15 Susret za 3. mjesto Josip Blek Jopa – Caffe bar disco club Enigma
21:15 Finale Papratnica – Armani
22:15 Podjela odličja a potom će uslijediti zajednički domjenak i druženje ekipa

Podsjetnik na dosadašnja finala:

2017.  Enigma – Armani 2:1
2016.  Papratnica – Armani 3:1
2015.  Fair play – Lovnica 4:2, penali nakon 1:1 u regularnom dijelu
2014.  Lovnica – Josip Blek Jopa 3:2
2013.  MNK Sokol – Lovnica 6:3
2012.  MNK Sokol – Gromovnik 3:2, penali nakon 1:1 u regularnom dijelu
2011.  Gromovnik – Fair play 3:1

Postaja.ba /Foto: Goran Brašnić