Katašice iz BiH ipak nastupaju na Europskom prvenstvu – Leonora Jakić iz Žepča jedna od predstavnica

KATA TIM_BiHSudjelovanje najboljih katašica iz BiH na Europskom prvenstvu za seniore koje se održava od 10. do 13. svibnja 2018. godine u Novom Sadu će ipak biti sa bosanskohercegovačkim mladim kata timom kojeg će predstavljati tri djevojke iz tri kluba u BiH, a to su Amina Tahirović Ukk Bosna Sarajevo, Leonora Jakić KK Viktoria Žepče i Teodora Perić KK Slavija Istočno Sarajevo.

Kata tim BiH nastupa danas 11.05. 2018 godine u prijepodnevnim satima. Prema riječima trenera Franca Jakića, ždrijeb im nije bio naklonjen prvi meč protiv prošlogodišnjih prvaka Europe – reprezentacije Francuske.

Navedene reprezentativke BiH su u posljednjih 30 dana imale par okupljanja, dva puta u Žepču i jednom u Sarajevu, gdje su se pripremale za natjecanje. Pored svih poteškoća koje prate disciplinu KATE, u ovoj veoma zahtjevnoj konkurenciji na europskoj sceni sa skromnošću se gleda na plasman, ali ove su djevojke zaslužile sudjelovanje i sakupljanje iskustva od najboljih u Europi, kako bi ubuduće i bosanskohercegovački karate u katama zauzeo svoje mjesto.

LEONORA JAKIKoristimo priliku da se posebno zahvalimo Vladi ZE-DO kantona na osiguranim sredstvima za našu reprezentativku Leonoru Jakić koja je ujedno i jedina iz ZE-DO kantona na ovome EP, posebno hvala Andreju Kajiću, a djevojkama sretno – poručio je trener Jakić.

postaja.ba (M.T.)