Dan otvorenih vrata u mjesnoj zajednici Vinište

mz viniste_prijekt

U četvrtak, 10. svibnja, s početkom u 11:00 sati u novoobnovljenim prostorijama Društvenog doma u Viništu, bit će upriličen Dan otvorenih vrata.

Ovom prigodom ravnateljica JU Doma zdravlja Žepče doktorica Ana Zlovečera Jukić će mještane MZ Viništa upoznati s radom Centra za mentalno zdravlje u Žepču, aktivnostima uvođenja e-recepta koji je u primjeni u općini Žepče, kao i o skorom početku rada mamografa, a razgovarat će se i mnogim drugim temama za koje nazočni pokažu interese iz domene zdravstvene zaštite u Žepču.

Udruga žena „ Prva “ Žepče, otpočela je s implementacijom projekta pod nazivom „NašaOsnaŽENA zajednica“ koji se sprovodi u suradnji sa mjesnom zajednicom Vinište. Projekt je podržan u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” kojeg zajedno financiraju vlade Švicarske i Švedske, a implementira UNDP u BiH.

Udruga žena „ Prva“ Žepče, koja je osnovana krajem 2016. godine, zagovara primjenu četiri principa u lokalnim zajednicama: Promjena, Razvoj, Vizija i Aktivizam. Namjera Udruge je da kroz svoje djelovanje stvori aktivne i društveno odgovorne građanke i građane koji zagovaraju promjene koje donose blagostanje i prosperitet zajednici i njenim stanovnicima.

Cilj ovih aktivnosti je doprinijeti izgradnji rodno osviještene i socijalno inkluzivne mjesne zajednice koja je osnažena stvoriti bolji život kroz uspostavu partnerstva s javnim, privatnim i civilnim sektorom u interesu svojih aktivnih stanovnika.

U dosadašnjoj realizaciji projektnih aktivnosti završeni su građevinski radovi na unutarnjem uređenju prostorija Društvenog doma, koje su namijenjene radu Vijeća MZ, a koje će se koristiti i za druge sadržaje od interesa za mještane ove mjesne zajednice, posebno socijalno isključenih kategorija. Do sad su održane i dvije radionice u kojima su sudjelovali mladi, neuposlene osobe i žene, a čiji je cilj bio osnaživanje i upoznavanje s načinom i putovima predstavljanja budućim poslodavcima i tržištu rada te mogućnosti za razvijanje osobnih poduzetničkih ideja. U tijeku je izrada Strateškog plana mjesne zajednice Vinište i obuka članova Vijeća mjesne zajednice na temu vođenja i upravljanja mjesnom zajednicom i lobiranjem i zagovaranjem, priopćili su iz Udruge žena ” Prva”.