Promocija knjige Od Ponijeva do Šehera 1. svibnja u Novom Šeheru

od ponijeva_do_sehera

Dugo iščekivana monografija šeherskog kraja konačno je ugledala svjetlo dana.

Knjiga pod nazivom od Ponijeva do Šehera autora Joze Džambe i fra Stipe Kljajića koja govori o povijesti župe Svetog Ilije Proroka u Novom Šeheru, javnosti će biti predstavljena u utorak, 1. svibnja 2018. godine u 18:00 u župnoj crkvi. O spomen-knjizi će govoriti sestra Željka Dramac, fra Ivan Šarčević, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu te Jozo Džambo, jedan od autora. Voditelj programa će biti fra Stipo Kljajić.

U monografiji šeherskog kraja govori se o nastanku župe, zavjetnim mjestima u župi, statističkim podacima, bilješkama o grobljima novošeherske župe, o znamenitim osobama kao i o svim šeherskim selima te mnogim drugim zanimljivim sadržajima iz prošlosti i sadašnjosti a svemu dodatnu težinu i značaj daju zanimljive fotografije.

Knjiga od Ponijeva do Šehera već se može kupiti po cijeni od 50,00 KM u župnom uredu u Novom Šeheru. Iz župnog ureda pozivaju sve ljude dobe volje koje zanima povijest ovog kraja da dođu na predstavljanje spomen – knjige u utorak 1. svibnja 2018. u 18:00 sati.