Tko su najbolje sportašice i sportaši među žepačkim školarcima

11daniskolskogsporta 2

U organizaciji Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Žepče u četvrtak 12. travnja 2018. je u KŠC-u Don Bosco u Žepču održano 11. sportsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola pod nazivom “Dan školskog sporta“. Na njemu je sudjelovalo 450 učenika iz 4 osnovnih i 3 srednje škole s područja općine Žepče. Učenice i učenici su imali priliku pokazati svoje znanje i vještine iz nogometa, rukometa, košarke, odbojke, stolnog tenisa i šaha. Uz druženje učenika, koje je svakako među osnovnim ciljevima ove manifestacije, viđena su i zavidna sportska znanja žepačkih osnovaca i srednjoškolaca. A koje su ekipe i pojedinci bili najuspješniji, donosimo u nastavku.

Nogomet:

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je OŠ Fra Grga Martić Ozimica, druga je OŠ Žepče a OŠ Abdulvehab Ilhamija iz Željeznog Polja je treća. OŠ Abdulvehab Ilhamija je prva u muškoj konkurenciji, iza njih su OŠ Fra Grga Martić Ozimica na drugom i OŠ Žepče na trećem mjestu. Najbolji pojedinci bili su Janica Filipović iz OŠ Fra Grga Martić Ozimica i Imran Aganović iz OŠ Abdulvehab Ilhamija Željezno Polje.

Kod srednjih škola i u muškoj i u ženskoj konkurenciji poredak je isti. Prvo mjesto osvojile su ekipe KŠC-a Don Bosco a na drugom su ekipe SMŠ Žepče. Najbolji pojedinci bili su Helena Tomas i Andrej Bulajić iz KŠC Don Bosco.

Rukomet:

OŠ Žepče prva je u ženskoj konkurenciji, druga je OŠ Fra Grga Martić iz Ozimice. U muškoj kategoriji kod osnovaca najuspješnija je bila ekipa iz OŠ Fra Grga Martić, druga je bila OŠ Žepče a treća OŠ Abdulvehab Ilhamija Željezno Polje. Najbolji pojedinci bili su Matea Jozić iz OŠ Žepče i Ilijan Filipović iz OŠ Fra Grga Martić Ozimica.

Kod srednjoškolaca rukomet su igrali samo dječaci a prva je ekipa bila KŠC-a Don Bosco a drugo mjesto zauzeli su učenici SMŠ Žepče. Vratar SMŠ Žepče Ivan Babić bio je najbolji pojedinac u ovom sportu.

Košarka:

Košarku su kod osnovnih škola igrali samo dječaci a prva je bila OŠ Žepče, druga OŠ Fra Grga Martić Ozimica i treća OŠ Abdulvehab Ilhamija Željezno Polje. Mustafa Prasko najbolji je košarkaš među osnovcima.

Kod srednjoškolaca u ženskoj kategoriji prva je bila ekipa KŠC Don Bosco, a drugoplasirene su djevojke iz SMŠ Žepče. U muškoj košarci poredak je obrnut. Prvi su učenici SMŠ a drugi učenici iz KŠC-a. Ivana Lončar i Adin Sinanović.

Odbojka:

Među osnovnim školama, ženska ekipa OŠ Žepče bila je prva, druga je bila OŠ Fra Grga Martić Ozimica a treća OŠ Abdulvehab Ilhamija Željezno Polje. Učenici OŠ Abdulvehab Ilhamija prvi su u muškoj kategoriji, drugi su učenici OŠ Žepče a treći učenici OŠ Fra Grga Martić iz Ozimice. Najbolja odbojkašica je Ivona Vranjković a najbolji odbojkaš Salim Hibović.

U srednjoškolskoj kategoriji učenice SMŠ Žepče su osvojile prvo a njihove vršnjakinje iz KŠC Don Bosco drugo mjesto. I ovdje su u muškoj selekciji ove dvije ekipe zamjenile poredak. Prva je ekipa KŠC Don Bosco a drugo SMŠ-a Žepče. Najbolji pojedinci su Elena Augustinović i Valentin Martić.

Stolni tenis:

Monika Antolović iz OŠ Fra Grga Martić najbolja je u stolnom tenisu među osnovnoškolkama, slijede je Emana Murtić OŠ Abdulvehab Ilhamija i Katarina Grlić OŠ Fra Grga Martić. Muški dio turnira pripao je učenicima iz OŠ Žepče. Prvi je Toni Pejinović, Danijel Ivešić je drugi a Davud Makić treći.

Kod srednjoškolki prva je Valentina Matijević iz KŠC Don Bosco, Sara Jozić iz iste škole je druga a treće mjesto je osvojila Helena Tomas SMŠ Žepče. U muškoj kategoriji Muhamed Mehmedović SMŠ Žepče je prvi, Robert Pravdić izKŠC Don Bosco je drugi a Igor Tadić SMŠ Žepče je treći.

Šah:

Najbolji šahist među osnovcima je Marko Antunović, na drugo mjesto plasirao se Fran Mrkonjić dok je treće zauzeo Hrvoje Lučić, sva trojica iz OŠ Žepče.

Ivona Vidović KŠC Don Bosco bila je najuspješnija među učenicama srednjih škola, Ana Marija Tomić KŠC Don Bosco bila je druga a Marina Kaselj SMŠ Žepče treća. Filip Perković KŠC Don Bosco najbolji je među učenicima srednjih škola a slijede ga Renato Barbarić KŠC Don Bosco na drugom i Marin Mamić iz SMŠ Žepče na trećem mjestu.

Postaja.ba (A.J)