Žepačkom vrtiću Don Ivica Čondrić dodjeljena Oznaka eTwinning škola

E TWITING_DVIC

e twiting_dvv

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, preciznije, eTwinning Bosne i Hercegovine objavio je da je Dječjem vrtiću “Don Ivica Čondrić” Žepče dodijeljena Oznaka eTwinning škola!

Jedini smo vrtić u BiH s ovim priznanjem, a društvo nam pravi još 5 škola”, kazali su iz uprave DVIČ-a. Ova oznaka se dodjeljuje s ciljem priznavanja urađenog rada na nivou škole. Princip koji se nalazi iza ove oznake je taj da eTwinning želi priznati i pohvaliti uključenost, predanost, posvećenost ne samo eTwinnera koji su angažirani, već i tim eTwinning nastavnika i upravu škole.

Istaknuli su čestitke nagrađenim školama kao i eTwinnerima koji su svojim predanim i kreativnim radom doprinijeli dodjeljivanju ove važne oznake svojoj školi!

Podsjećamo, eTwinning je zajednica škola/vrtića u Europi. Lansiran još 2005. godine kao glavna aktivnost Europske komisije i njenog eLearning programa, eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, već od 2014. godine. Središnja služba za podršku, kojom upravlja European Schoolnet, odnosno međunarodno partnerstvo 31 europskog ministarstava obrazovanja, razvija programe za učenje za škole, učitelje i učenike diljem Europe. Na nacionalnoj razini podršku eTwinningu pružaju i 38 Nacionalnih službi za podršku.