RK Žepače pobjedom u Gradačcu otvorilo drugi dio sezone

rk zepce_2018_02

Nastavak natjecanje u Prvoj federalnoj ligi u grupi Sjever počeo je u petak 2. ožujka. RK Žepče je gostovao u Gradačcu odakle se vratio s nova tri boda. Od prvog sučevog zvižduka Žepčaci su odlučno ušli u susret te su na poluvrijeme otišli s prednošću od 2 gola, pri rezultatu 13:15. Drugo poluvrijeme je nastavljeno u istom. Žepčaci su postupno povećavali svoju prednost dp konačnih RK Gradačac – RK Žepče 27:33.

Rukometaše Žepča je do pobjede s 10 pogodaka predvodio raspoloženi Ante Dragičević. Odličnu partiju pružio je mladi Emir Bajraktarević uz 8 postignutih pogodaka. Tomislav Jukić također je ispunio svoju redovitu normu, ovaj put protivničku mrežu pogađao je 7 puta. Stjepan Malbašić se u strijelce upisao 4 puta dok je Luka Lovrić, povratnik u ekipu nakon ozljede, je postigao 2 gola. U strijelce su se još upisali Alen Marković i mladi Toni Knežević s po 1 pogotkom.

Kod RK Gradačca najefikasniji je bio Armin Kahvedžić s 5 pogodaka, slijede ga Nermin Čaušević, Nermin Isić i Edin Zrnić s 4 pogotka. Edin Čaušević i Halil Udvinčić postigli su po 3 a Irfan Islamović, Adi Mehmedćehajić, Samir Bajramović i Refik Mujčinović po 1 pogodak.

Za RK Gradačac su nastupili: Dino Hećimović, Nermin Čaušević, Irfan Islamović, Adi Mehmedćehajić, Samir Bajramović, Nermin Isić, Edin Čaušević, Armin Kahvedžić, Refik Mujčinović, Hamid Boloban, Maid Kavazović, Edin Zrnić, Mahir Džinić, Malik Okanović, Ismar Omić i Halil Udvinčić. Treneri: Dado Doborac i Jasmin Kukuruzović.

U ekipi RK Žepče bili su: Damir Ćoruša, Ivan Babić, Ante Dragičević, Toni Knežević, Ante Klarić, Krunoslav Jorgić, Marinko Zovko, Marin Šumić, David Đerek, Alen Marković, Franjo Ravnjak, Luka Lovrić, Emir Bajraktarević, Stjepan Malbašić, Tomislav Jukić, i Jakov Šumić. Treneri: Enver Bajraktarević i Dario Ćoruša.

Pravdu su na ovoj utakmici dijelili Mahir Čaušić iz Maglaja i Amel Muratović iz Zavidovića. Delegat susreta bio je Nermin Šaković iz Gračanice.

Naredno kolo igra se sljedećeg vikenda a RK Žepče je domaćin Krivaji koja ima ozbiljne ambicije za povratak u premijerligaško društvo.

Postaja.ba (A.J.)