Treći memorijalni odbojkaški turnir „Monika Antolović“ održat će se 19. i 20. siječnja

odbojkaski turnir_monika_antolovic_2018

Odbor za međureligijsku suradnju Žepče, Srednja mješovita škola Žepče i ŽOK Žepče organiziraju 3. Memorijalni odbojkaški turnir  „Monika Antolović“. Turnir će se održati 19. i 20. siječnja 2018. u sportskoj dvorani SMŠ Žepče s početkom u 09 sati i trajat će dva dana. Na ovogodišnjem turniru će nastupiti četiri srednje škole i pet odbojkaških klubova.

Prvog dana natjecanja, u petak 19. siječnja, snage će odmjeriti ekipe Srednje mješovite škole Žepče, Katoličkog školskog centar Don Bosco Žepče, Srednje tehničke škole Zavidovići i Gimnazije Ethem Mulabdić Maglaj, dok je drugi dan rezerviran za natjecanje odbojkaških klubova. 

U subotu 20. siječnja u 9. sati u sportskoj dvorani Srednje mješovite škole upriličit će se svečano otvaranja turnira a potom će uslijediti natjecanje u kojem će nastupiti Ženski odbojkaški klub Žepče, Ženski odbojkaški klub Zavidovići, OK Čelik iz Zenice, OK Maglaj i OK Panter iz Doboja.  

„Ovim memorijalnim turnirom želimo odati počast stradalima, ali i potaknuti mlade na savjesnu vožnju te razvijanje tolerancije u sportskom duhu. Također, želimo unaprijediti međureligijsku suradnju i dijalog između zvaničnih tradicionalnih vjerskih zajednica i crkava u Žepču. Osnaživanjem zajedničkog rada među mladima iz različitih etničkih, nacionalnih i religijskih identiteta te osnaživanjem čestih susreta svih vjerskih predstavnika u gradu nadilazimo bilo koju vrstu predrasuda prema drugome i drugačijem“, poručuju iz organizacijskog odbora.

Generalni pokrovitelj 3. memorijalnog turnira „Monika Antolović“ je Misija OSCE-a u BiH, a organizatori su Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini i Srednja mješovita škola Žepče. Turnir su također sponzorirali Općina Žepče i Caritas Vrhbosanske nadbiskupije a tehničku potporu dala je Glazbena škola Katarina Kosača Kotromanić. 

Postaja.ba (A.J)