Rukometaši Hrvatske na krilima Cindrića slomili Island

hrvatska slavi_rukomet-696x464

Rukometna reprezentacija Hrvatske očekivano je pobijedila Island, 29:22 u sinoćnjem susretu 2. kola Europskog prvenstva, koje se igra u Hrvatskoj.

Hrvatski rukometaši bili su oduševljeni nakon druge pobjede na Euru. “Prvi puta u životu sam igrao pred ovakvom publikom i bilo je sjajno. Bio je dogovor da ova pobjeda bude za našeg kapetana Duvnjaka. A bit će odlično ako će nas navijači nositi i u sljedećoj utakmici protiv Švedske”, kazao je Marko Mamić za RTL.

Luka Cindrić bio je igrač utakmice sa sedam golova i četiri asistencije te je također kazao kako pobjedu poklanja ozlijeđenom Duvnjaku:” Ovo je za našeg Duleta, a mi rastemo iz utakmice u utakmicu”.

Islanđani su se u prvom poluvremenu dobro nosili s favorizovanim domaćinom i imali su samo jedan gol zaostatka. Međutim, u nastavku je Hrvatska zaigrala znatno bolje u obrani i na kraju stigla do sigurne pobjede. Najbolji strijelac kod Islanđana bio je Palmarsson s pet postignutih golova. Hrvatska sljedeću utakmicu igra protiv Švedske u utorak, 16. sječnja.


Vecernji.ba