Održana 12. sjednica općinskog vijeća u Žepču

sjednica13ov111Danas je u općinskoj sali Doma kulture u Žepču s početkom u 10:00 sati održana dvanaesta po redu sjednica općinskog vijeća na kojoj je usvojeno 10 točaka dnevnog reda.

Sjednici su nazočila 23 vijećnika od ukupno njih 25 na čelu s presjedavajućim općinskog vijeća Muhamedom Jusufovićem i zamjenikom Ivicom Penićem. Nakon što je jednoglasno prihvaćen zapisnik sa prošle sjednice općinskog vijeća, prešlo se na dnevni red.  Usvojen je prijedlog proračuna kao i prijedlog odluke o izvršenju proračuna općine Žepče za 2018. godinu. Sljedeće točke koje su usvojene su izviješće o implementaciji  projekata za 2017. godinu (program kapitalnih ulaganja 2015. – 2019.), izviješće o realizaciji projekata iz Akcijskog plana za 2017. godinu. Usvojen je i prijedlog odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju priključnog dalekoda 2×110 kW za trafostanicu Žepče  sa dalekovoda 110 kW 1 – Zavidovići kao i prijedlog odluke o načinu i uvjetima javne prodaje nekretnina. Izvijestilo se i o sportskim udrugama na području općine Žepče za 2016. godinu, gdje se planira ažurirati  trenutni općinski registar sportskih članova. Usvojeni su i prijedlozi odluke o pristupanju parcijalne izmjene plana parceliranja urbanističkog projekta industrijske zone „Polja“ i prijedlog odluke o usvajanju parcijalne izmjene Regulacijskog plana grada Žepče po zahtjevu Šimić Šimo. Kao deseta točka uvršten i usvojen je prijedlog odluke o zaključivanju ugovora o prijenosu prava vodovoda tri mjesne zajednice (Lug Brankovići, Ozimica i Goliješnica) općini Žepče.

U sklopu prve točke dnevnog reda načelnik općine Mato Zovko kazao je da proračun općine za narednu godinu iznosi oko 8 880 000 KM, kao i da su porezni prihodi porasli. Istaknuo je kako je u tijeku rješavanje pitanja žepačke kotlovnice koja je u vlasništvu Krivaje i koju planiraju otkupiti budući da je kotlovod u vlasništvu općine Žepče. Kapitalna ulaganja za sljedeću godinu pratit će rekontrukcije zgrade Srednje mješovite škole u Žepču, Osnovne škole Globarici, Osnovne škole u Žepču, završetak koncertne dvorane u glazbenoj školi Katarina Kosača Kotromanić Žepče, rješavanje grijanja u Osnovnoj školi Željezno polje itd.

Nakon što je zaključena sjednica općinskog vijeća presjedvajući je čestitao građanima na uspješno realiziranim projektima i čestitao sugrađankama i sugrađanima Božićne blagdane i novogodišnje praznike.

 

postaja.ba (M.T.)