ŽOK Žepče na kraju jesenjeg dijelu prvenstva zauzeo odlično drugo mjesto

zokzepce djevojcice

Ženski odbojkaški klub Žepče već godinama kontinuirano vrijedno radi o čemu svjedoče rezultati ali i društvena priznanja koja je ovaj klub do sada dobio. Unatoč stalnim financijskim problemima i problemima koji se na kraju svake sezone javljaju zbog odlaska članica na dalje školovanje nakon završene srednje škole u Žepču, ovu polusezonu seniorska ekipa završila je na drugom mjestu Super lige Federacije BiH u skupini Sjever.

Jedini poraz u tom dijelu sezone Žepčanke su pretrpjele od  „Smeča“ iz Lukavca u čijim redovima igra nekoliko profesionalki i čije su ambicije nastupi u europskim natjecanjima. Obzirom na skromna sredstva kojima u klubu raspolažu, cilj u ovom dijelu natjecanja bio je zauzeti poziciju u sredini ljestvice ali kako kažu, nadmašili su i svoja očekivanja. U klubu su bazirani na rad s mladima i imaju organizirane treninge tijekom cijele godine za sve uzraste djevojčica i djevojaka, od onih najmlađih, pionirki, preko mlađih kadetkinja, kadetkinja i juniorki, do seniorske ekipe. Ekipu seniorki koja je zabilježila ovaj odličan rezultat uglavnom čine igračice koje po godinama spadaju u juniorsku pa čak i u kadetsku kategoriji, a vodi je profesor tjelesnog odgoja, licencirani odbojkaški trener, Nazim Malićbegović a brigu o mlađim uzrastima vode Hana Bajrić i Lejla Cikotić koje su također licencirane trenerice. Klub ima treninge svakim danom sem  ponedjeljka i stalno je otvoren za prijem novih članica, svih uzrasta.

Tajnik ŽOK-a Bernad Bajrić koji uz ostale članove uprave vodi računa o svim detaljima kako bi klub funkcionirao na najbolji mogući način u gostovanju u programu Radiopostaje Žepče sa slušateljima je podijelio dojmove o protekloj polusezoni. Riječi je bilo i o problemima s kojima se susreću ali i ostalim zanimljivostima u ovom klubu. Ako ste propustili, razgovor možete poslušati na linku ispod.

{soundcloud}

https://soundcloud.com/rpz_no1/zok-zepce-2-mjesto-u-prvom-dijelu-sezone{/soundcloud}

Postaja.ba (A.J.)