I trećeg dana Božićnog turnira publika uživala u odličnim utakmicama

 m IMG_20171210_205416

U nedjeljnim susretima na Božićnom malonogometnom turniru u Žepču prikazane su odlične igre. Uvjerljive pobjede zabilježili su MK United i Bećirović d.o.o. protiv učenika KŠC Don Bosco, odnosno Kumova. Kadeti Nogometnog kluba Don Bosco remizirali su s Greinerom a u srazu ekipa iz Brankovića, Enigme i Profil Isolation, uspješniji su bili igrači Enigme.

Ekipa Moto kluba Unuted iz Žepča uspješno je pokazala da se dobro snalaze i na malonogometnom terenu. Doduše, bikeri nisu pokazali volju za trčanjem za loptom nego su svojim izabranicima pružali stručne savjete s klupe i jaku podršku s tribina. Sama ekipa sastavljena je od dokazanih nogometaša pa ne treba čuditi visoka pobjeda od 8:1 protiv ekipe učenika Katoličkog školskog centra. Strijelci su bili Kristijan Jukić četiri puta, zatim Filip Galić, Marko Jorgić, Marko Šainović i Kenan Grahić. Počasni pogodak za KŠC Don Bosco postigao je Filip Dropulja u 28. minuti meča.

I Bečić d.o.o. je uvjerljivo slavila protiv Kumova. Rezultatska neizvjesnost trajala je do 10. minute do kada su obe ekipe po jednom tresle protivničke mreže. Strijelci su bili Atif Mujić za Bečić d.o.o. i Bruno Pejiniović za Kumove. Gol za vodstvo Bečića postiže Alija Bajrić u 11. minuti. U 22. minuti Armin Tutnjić povećava na 3:1, a tri minute kasnije za 4:1 pogađa Anel Avdić.  Damir Barešić u 27. minuti smanjuje na 4:2. Do kraja susreta zabilježeno je nekoliko prilika pred vratima Kumova i u jednom trenutku se činilo da je lopta prešla gol crtu Đuzela, no suci nisu bili tog uvjerenje i susret je završio rezultatom 4:2 u korist Bečić d.o.o.

Peto izdanje Božićnomog turnira donijelo i i prvi suster ekipa iz Brankovića, Enigme i Prifil Isolation-a. Susret nije donio previše uzbuđenja, uz nekoliko obećavajućih prilika na obe strane. Prvu u 6. minuti koristi Marko Filipović i dovodi Enigmu u vodstvo. Pokazat će se da je to i komačni rezultat meča. Iako su igrači Enigme češće prijetili protivničkom vrataru, pred sam kraj susreta u nekoliko navrat su grčevito branili minimalnu prednost.

Kadeti Nogometnog kluba Don Bosco su u svojoj drugoj utakmici na turniru polučili isti rezultat. U dvoboju s Greiner-om ponovili su rezultat iz subotnjoj utakmici s PU Žepče, kada su remizirali 1:1. U posljednjim trenutcima prvog dijela Perat Jukić nakon lijepa solo akcije osigurava Don Boscu miran odlazak na odmor. Prednost su uspijeli sačuvati do 24. minute kada poravnava Marijan Galić. Imali su do kraja Don Boscovi momci još nekoliko izglednih prilika za osvajanje sva tri boda ali rezultat ostaje nepromijenjen. NK Don Bosco – Greiner 1:1. Igra ekipe NK Don Bosco koja je najmlađa ekipa na turniru zavrijeđuje sve pohvale. Dječaci nedostatak iskustva i možda pomalo i hrabrosti, nadoknađuju zalaganjem i željom.

Odigrane su slijedeće utakmice i postignuti slijedeći rezultati:

Petak 8. prosinca

AŠ Emiko Željezno Polje   Gornja Ozimica   2:0 
Kumovi   SD Raketa   0:4
UPTZK  PU Žepče  4:2
Župa Žepče   Greiner  2:0
Orfanele Bušići   Golubinja  5:0
Veterani:
Bojna Andrija Tadić  HVIDR-a 8:0

 Subota 9. prosinca 

Bećirović d.o.o.   AŠ Emiko Željezno Polje   2:5 
NK Don Bosco  PU Žepče    1:1
UPTZK  Greiner  6:2
RK Žepče   Profil Isolation  1:3
Orfanele Bušići   Golubinja  5:0
Veterani:
Fair Play                        HVIDR-a 11:3

Nedjelja 10. prosinca

NK Don Bosco                 Greiner                          1:1       
Kumovi   Bećirović d.o.o.  2:4
KŠC Don Bosco  MK United 1:8
Profil Isolation   Enigma  0:1

Turnir se nastavlja u petak 15. prosinca u 17:30 sati susretom ekipa SD Raketa – Gornja Ozimica, potom slijede utakmice Župa Žepče – UPTZK, Papratnica – Gromovnik (veterani), Profil Isolation – Elchy Tex Gold, Golubinja – KŠC Don Bosco i Orfanele Bušići – Moto klub United.

{gallery}zepce/20171211_turnir{/gallery}