Centar za socijalni rad Žepče proslavio 10. rođendan

rodjendan centra_01

JU Centar za socijalni rad Žepče danas je obilježio 10. godina svog djelovanja. Aktivnosti obilježavanja desetog rođendana realizirane su u dva dijela.

Prvi dio bio je stručni a više o značaju Centara za socijalan rad, socijalnoj zaštiti te kakao poboljšati zakone i uvjete rada ovih institucija kazali su Mirnes Telalović, predsjednik Saveza socijalnih radnika FBiH, Edin Arnaut, pomoćnik ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, Miroslav Jurešić pomoćnik federalnog ministra za rad i socijalnu politiku te šef odsjeka za socijalnu politiku na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, Suada Buljubašić. Naglasak je stavljen na poboljšanje uvjeta rada Centara za socijalni rad na razini Federacije BiH jer većina ovih Centara radi u neadekvatnim uvjetima. A svemu ovome su zajednički kroz diskusiju odgovore pokušali naći predavači i gosti.

Nakon stručnog dijela uslijedio je i svečani dio obilježavanja obljetnice na kojemu su sudjelovale osobe iz javnog, političkog, vjerskog i kulturnog života. Sve nazočne je na početku pozdravio Edin Šišić ravnatelje Centra za socijalni rad Žepče. On se osvrnuo na postojanje i rad ovog Centra u proteklih 10 godina te se zahvalio svima koji su pomogli radu Centra a osobito bivšim djelatnicima Centra kao i onima koji trenutno rade s njim. Nakon Edina svoje čestitke Centru kao i općini Žepče povodom predstojećeg Dana općine uputili su načelnik Mato Zovko, Mirnes Telalović, predsjednik Saveza socijalnih radnika FBiH, Miroslav Jurešić pomoćnik federalnog ministra za rad i socijalnu politiku, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK Nurđehan Šahinović a profesori glazben škole Katarina Kosača Kotromanić Marko Markanović na gitari i Milica Ademović na flauti uljepšali su cijelu manifestaciju. Međutim najveći dojam na sve nazočne ostavila je recitacije Ramele Mešeljević, devetogodišnjakinje iz Begov Han koja je rođena bez ruku i s jednom kraćom nogom. Ramela je vesela djevojčica, puna života koja zdravom nogom jede, piše, crta, pere zube a danas je govorila o različitosti i kako ne treba suditi one koji su drugačiji jer možda smo mi drugačiji a ne ona.

Prije nego je službeni dio manifestacije završen podijeljene su zahvalnice osobama koje su pomagale i sudjelovale u radu Centra proteklih godina a druženje je završeno zajedničkim ručkom u Gradskoj kavani u Žepču.

{gallery}zepce/20171010_rodendan_centar{/gallery}


Postaja.ba (A. T.)