NAJAVA: Braća Begić, Braća Kapular, Vidovići, Dobojski dukati… gostuju na prelu u Novom Šeheru

prelo ser_20170810_00

Ljubitelji izvorne pjesme u žepačkom kraju, kao i prethodnih godina, i ovog ljeta imaju popunjen kalendar. Sezona izvorne glazbe u živo otvorena je folklornom večeri ispred crkve u Novom Šeheru 16. srpnja, nastavljena u Radunicama tradicionalnom Raduničkom šargijadom uoči blagdana svete Ane, potom je uslijedilo Bistričko prelo i Smotra hrvatskog folklora a tjedan pred nama donosi nove sadržaje.

U četvrtak 10. kolovoza na platou ispred pivnice u Novom Šeheru od 19:30 sati održat će se 17. po redu Šehersko prelo. Ovo je jedna od najstarijih  manifestacija ove vrste u žepačkom kraju ali i šire. A o kakvoj se manifestaciji radi dovoljno govore imena izvođača koji će na njoj nastupiti. Svoj dolazak su najavili legende izvorne glazbe, Ilija i Marko Begić, Braća Kapular, Vidovići, Dobojski dukati, Bistri izvor, Mara, Župljani i brojni drugi izvođači izvorne pjesme. Na prelu će nastupiti i članovi Hrvatskog kulturno umjetničkog društva Gromovnik iz Novog Šehera.

Dan ranije, 9. kolovoza od 20:00 sati, na istom mjestu bit će upriličena promocija novog albuma „Župljana“ koji nosi naslov „Žepče, grade k’o iz snova“. 

prelo ser_20170810_01