Blagoslovljen spomenik poginulim pripadnicima HVO-a Selišta

hvo seliste_03

U četvrtak, 27. srpnja blagoslovljen je spomenik poginulim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane s područja mjesne zajednice Selište u općini Žepče.

Nakon uvodnih rijeci dobrodošlice svim nazočnim i intoniranja himne, spomenik su otkrili članovi obitelji poginulih branitelja, Tona Šimičić i Ilija Zvoko. Žepački župnik, velečasni Predrag Stojčević je blagoslovio spomenik na kojem je uklesano šest imena branitelja iz Selišta te izmolio opijelo za duše pokojnih.

Nakon blagoslova i molitve vijence i svijeće na spomenik su položili prestavnici mjesne zajednice Selište zajedno s predstavnicima Udruge nositelja ratnih odličja HVO i udruge Bušić na čelu sa Stankom Kneževićem, Draganom Jankom i Josipom Trogrlićem. Palim braniteljima počast su odali i izaslanici OO HDZ BiH Žepče koje je predvodio ministar Josip Martić i izaslanici ŽO HDZ BiH ZDK u čijem su sastavu bili zastupnici u Skupštini ZDK Iva Tadić i Damir Jukić te ministar financija ZDŽ Andrej Kajić.

hvo seliste_02

U svom govoru predsjednik mjesne zajednice Selište Stanko Knežević se zahvalio svima koji su pomogli izgradnji ovog spomenika. Na spomeniku dominira križ, simbol vjere i mučeništva a ovaj spomenik će podsjećati buduće generacije na jedno teško vrijeme u našoj povijesti i herojstvo ljudi koji su dali svoje živote za obranu naših stoljetnih ognjišta. Također je naglasio da iz poštovanja prema žrtvama trebamo graditi bolji život sa svojim susjedima bez obzira na vjeru i naciju te poželio da se više nikad ne dogode devedesete.

Nakon službenog dijela otvaranja manifestacije organiziran je prigodni domjenak za sve goste i mještane mjesne zajednice Selište.