Završen prvi upisni rok za srednje škole u Žepču

upis u_srednju_skolu_2017

Prvi upisni rok za učenike srednjih škola na području općine Žepče završen je prilično uspješno za tri srednje škole i to SMŠ, KŠC “Don Bosco” Žepče i Glazbena škola “Katarina Kosača Kotromanić”.

U svim školama većina odjeljenja je već popunjena, ali bit će slobodnog prostora i za drugi upisni rok u 8. mjesecu. Prema riječima Zijaha Maličbegovića, ravnatelja SMŠ Žepče, bilo je planirano 7 odjeljenja po BNPiP i uglavnom je sve popunjeno. Manja zainteresiranost bila je za odjeljenja trećeg stupnja osobito za bravare i instalatere, kazao je ravnatelje SMŠ Žepče. Najveća zainteresiranost, prema riječima Maličbegovića a kako piše Večernji list BiH, bila je za medicinske tehničare gdje se prijavio 51 učenik a primalo se 20.

Što se tiče KŠC “Don Bosco” Žepče, odnosno Tehničko obrtničke škole, prema riječima ravnatelja Marinka Antunovića zainteresiranost učenika je velika te je većina odjeljenja upisana u punom opsegu.

Žepče je prepoznatljivo i po glazbenoj školi i sve je veći broj učenika koji žele pohađati ovu srednju školu. Pmoćnica ravnatelja Tatjana Nakić istaknula je da je 11 učenika je uspješno položilo prijamni ispit za Srednju glazbenu školu, za 4 odsjeka, odnosno teoretski, violina, flauta i solo pjevanje. A da još učenika očekuju u drugom upisnom roku. Učenici koji se nisu uspjeli upisati imaju priliku ponovo potražiti odgovarajuće smjerove od 16. do 30. kolovoza.