Niz zanimljivih događaja u župi Novi Šeher

novi-seher-b

Ljeto je vrijeme kad možemo uživati u nizu raznih sportskih, zabavnih, kulturnih i drugih aktivnosti a što se to zanimljivo događa ili će se događati u župi Novi Šeher kazao nam je fra Josip Tomas, župnik u župi sv. Ilije u Šeheru kojeg smo ugostili u našem studiju.

Središnji i najzanimljiviji događaj ovog ljeta u Novom Šeheru jest proslava patrona župe odnosno blagdan svetog Ilije Gromovnika koji se obilježava 20. srpnja. Za svoj patron u ovoj župi će se pripremati misom uočnicom u srijedu, 19. srpnja na temeljima stare župe na Ponijevu s početkom u 19:00 sati. Svetu misu uočnicu predvodit će fra Zoran Tadić, župnik iz Bugojna a nakon mise bit će procesija do župne crkve te promocija novog CD-a grupe Alfa. Na sam blagdan svetog Ilije svete mise će biti u 8:00 sati ujutro te svečana sveta misa u 11:00 sati a obje će predslaviti fra Niko Petonjić, vikar iz Nove Bile.

A prema riječima fra Josipa narednih 20-ak dana će se mnogo toga zanimljivog dogoditi u ovoj župi. On je kazao da je upravo okončan nogometni turnir sela šerske župe ali za ljubitelje nogometa to nije kraj jer od 11. srpnja do 23. srpnja igrat će se još jedan turnir i to nogometni turnir Ivan Rakitić na kojem mogu sudjelovati ekipe cijelog žepačkog kraja.

A da se u Novom Šeheru ne igra samo nogomet nego da ima i drugih kulturnih i zabavnih sadržaja dokaz je i likovna kolonija, 3. po redu, koja je započela danas. Na platou ispred crkve radit će 6 kipara, u drvetu i metalu, a njihove skulpture će biti izložene, po okončanju koloniije, ispred crkve svetog Ilije Gromovnika u Novom Šeheru. Osim likovne kolonije, svi ljubitelji izvornih pjesma i tradicionalnog kola moći će uživati u Šerskom prelu koje će se održati u sljedeću nedjelju, 16. srpnja na platou ispred župne crkve a nastupit će pjevači žepačkog kraja. Župnik fra Josip i župljani iz Novog Šehera pozivaju sve ljude dobre volje da dođu i zajedno s njima provedu ugodno vrijeme uz molitvu, zabavu i druženje.