U Žepču održan svečani Bajramski prijam

bajramski prijam_00Predsjedavajući općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović i glavni žepački imam Izet ef. Efendić bili su domaćini bajramskog prijama koji je jučer u 14:30 organiziran u Gradskoj kavani u Žepču.

Pozdravljajući na početku brojne goste Muhamed Jusufović je zahvalio svima koji su se odazvali pozivu te svim koji slave čestitao Ramazanski bajram. Izrazio je nadu i uvjerenje da su oni koji  su postili Ramazan iz njega izašli duhovno i moralno ojačani, onima koji nisu izrazio je žaljenje jer nisu imali priliku osjetiti ljepotu i radost iftara, a svima je poručio da svatko u svom području života i djelovanja učini maksimum kako bi se njegovale i sačuvale tolerancija, suživot i međusobno poštivanje.

Izet ef. Efendić je čestitao muslimanima Bajram i svima zahvalio što su se odazvali pozivu. U svom obraćanju između ostalog je kazao kako je jedan od ciljeva Ramazana da ljude učini što sličnijim anđelima u njihovoj nakani da čine samo dobro i da se suprotstave svakom zlu. Jedan od ciljeva Ramazana je, kako je kazao, da u čovjeku „ubije vuka“ a da afirmira čovjeka sa svim njegovim plemenitim osobinama. Obzirom da će za kratko vrijeme u mirovinu i da mu je ovo vjerojatno posljednje javno istupanje u svojstvu glavnog imama, Efendić je istaknuo kako se sve vrijeme svog djelovanja trudio afirmirati pozitivne ljudske vrijednosti, toleranciju i suživot. Obraćanje je zaključio željom „da pokoljenja koja dolaze ostavimo u normalnoj, finoj, ljudskoj atmosferi gdje će vladati normalni međuljudski odnosi, gdje će se maksimalno poštovati svačije pravo i na vjeru i na kulturi i na naciju… i da će u takvom ambijentu zajednički raditi na prosperitetu i boljoj budućnosti generacijama koje dolaze.“

Među brojnim gostima svečanom prijamu su nazočili općinski načelnik Mato Zovko, federalni ministar Josip Martić, kantonalni ministar Nurđehan Šahinović, zastupnici u federalnom parlamentu Damir Jukić, Ivo Tadić i Oliver Radoš, općinski vijećnici, predstavnici stranaka, društvenog i kulturnog života, predstavnici medija i mnogi drugi. 

{gallery}zepce/20170627_bajram{/gallery}