Potpisan ugovor, u srijedu počinju prvi radovi na vinariji „Povratak“

image-0-02-04-c13db6e0

U subotu 24. lipnja 2017. je u uredu Vinarije Povratak u Orahovici kod Žepča direktor tvrtke Vinko Zovko potpisao je ugovor o gradnji s tvrtkom Dobojputevi d.d. čime su zadovoljeni svi potrebni preduvjeti za početak radova na izgradnji objekta vinarije u naselju Milišić. Ugovor je u ime Dobojputeva d.d. potpisao izvršni direktor Zdravko Barišić a njime su  definirani radovi u vrijednosti 153.390,28 KM koji uključuju iskop i odvoz na dogovorenu deponiju 65 000 do 70 000 metara kubnih zemlje te određene armirano betonske radove čime će bit okončana prva faza gradnje.

Kao je za Radiopostaju Žepče kazao Zdravko Barišić, izvršni direktor Dobojputeva, radovi će započeti odmah nakon Bajramskih praznika, najvjerojatnije u srijedu ili četvrtak, 28. ili 29. lipnja, i bit će završeni u roku od 30 radnih dana, a najkasnije do 15.8., blagdana Valike Gospe.

Prema riječima direktora Povratka Vinka Zovke, nakon što su ranije urađeni pristupni putovi gradilištu, izvršeno izmještanje elektro, vodovodnie i PTT infrastrukture koja je do sada išla preko parcele za gradnju, zadovoljeni su svi preduvjeti i kreće se s prvom fazom izgradnje koja je povjerena tvrkti Dobojputevi. Potom će se nastaviti s drugom fazom, izgradnjom potpornog zida te samog objekta vinarije. Trenutno su u tijeku razgovori s potencijalnim izvođačima ovih radova i uvjeren je da će do kraja 2017. godine biti urađeni svi planom zacrtani radovi, a nova vinarija biti spremna prihvatiti grožđe 2019. godine.

Tvrtka koja će obavljati stručno tehnički nadzor nad izvođenjem dogovorenih radova je Stilprojekt d.o.o. iz Zavidovića. 

{gallery}zepce/20170624_vinarija{/gallery}