Započela realizacija Programa sufinanciranja zapošljavanja djece šehida i poginulih branitelja

Javni-poziv-240x150 2017

Služba za zapošljavanje ZDK u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje i Ministarstvom za boračka pitanja ZDK, počinje realizaciju Programa sufinanciranja zapošljavanja djece šehida i poginulih branitelja.

Programom je predviđeno zapošljavanje djece šehida i poginulih branitelja prijavljenih na evidenciju nezaposlenih osoba dan prije objave Javnog poziva, sa završenom visokom ili višom stručnom spremom uz zasnivanje radnog odnosa na period od dvanaest mjeseci, ili srednjom i nižom stručnom spremom uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest mjeseci.

Za realizaciju Programa sufinanciranja zapošljavanja djece šehida i poginulih branitelja predviđena su sredstva u iznosu od 275 000 KM, od čega 175 000 KM osigurava Federalni zavod za zapošljavanje, a 100 000 KM Ministarstvo za boračka pitanja ZDK.

Javni poziv je objavljen jučer, 21.06.2017. godine i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja. Za sve ostale informacije obratiti se kod Biroa Žepče ili na web stranici Službe za zapošljavanje ZDK www.zdk-szz.ba