Pobjednik 7. veteranskog turnira „Sv. Ante 2017“ ekipa Enigma, Armani ponovo drugi, treće mjesto Josip Blek Jopa

m DSC09789I sinoć je početak veteranskog turnira bio u potpunoj suprotnosti s njegovim službenim nazivom. U 19:00 sati nogometne lopte i teren preuzeli su najmlađi članovi NK Usora i NK Don Bosco. Kao i prethodne večeri, domaći su bili ne baš domaćinski raspoloženi pa su upisali i treću pobjedu u prijateljskim susretima. Drugi susret večeri odigran je između dvaju ekipa NK Don Bosco, a pobjedu od 2:1 upisali su žuti.

Ubrzo nakon dječaka, na teren su izašli oni zbog kojih smo svi došli na završnicu turnira. Treći dan zaredom gledali smo nastup ekipa Josip Blek Jopa Bojna Andrija Tadić i Maxi Ožujsko. Po prvi put na turniru igrali su međusobno, a ulog je bio vrlo velik. U subotu u 20:00 počela je borba za treće mjesto na Humanitarnom veteranskom malonogometnom turniru “Sv. Ante”,2017. Tri uzastopna dana igranja ostavila su traga na igračima obje ekipe te se u utakmicu ušlo u mnogo laganijem tempu nego što je to bio slučaj prethodnih dana. Pravih, ozbiljnih prilika nije bilo mnogo niti na jednoj strani. Čini se da su, pored očitog umora i jedni i drugi bili svjesni uloga te su, slično kao i u polufinalnim susretima, uvijek dva igrača ostajala čuvati vlastiti gol dok su ofenzivne akcije prepuštali svojim kolegama. Zbog svih navedenih razloga, prvo poluvrijeme je završilo bez pogodaka. I drugi dio je počeo u istom tonu, igrači Josip Blek Jopa Bojna Andrija Tadić su pokušavali dugim loptama pronaći naprijed Josipa i Zorana Jukića, no na početku drugog poluvremena opasnosti po gol Maxija iz takvih akcija nije bilo. Shvatili su to i igrači da iz takvih akcija neće postići pogodak te su spustili loptu na zemlju. Vrlo brzo se to pokazalo kao dobra odluka za ‘Jopu’, te u 24. minuti dolaze do vodstva preko Darija Jukića. Drugi pogodak dolazi nakon kornera, ponovno za Josip Blek Jopa Bojna Andrija Tadić, postiže Jukić, no ovoga puta je mrežu Maxija pogodio Zoran Jukić (J). Sredinom drugog poluvremena, kao da je ekipa Josip Blek Jopa Bojna Andrija Tadić otkrila neki novi izvor energije te su doslovno stjerali Maxi u njihov kazneni prostor i prijetili sa svih strana. Treći pogodak, svoj drugi postiže Zoran Jukić 8 minuta prije kraja susreta i već tada riješio pitanje osvajača trećeg mjesta na ovogodišnjem izdanju turnira. Ipak, da i Maxi ima još vatre u nogama pokazao je Željko Pejić u 30. minuti susreta svojim sedmim pogotkom na turniru. Do kraja susreta je i Zoran Jukić imao jako dobru priliku da i on postigne svoj sedmi pogodak na turniru, no iz stopostotne šanse pogađa okvir gola. Susret za treće mjesto tako je završio rezultatom 3:1 za Josip Blek Jopa Bojna Andrija Tadić.

Josip Blek Jopa Bojna Andrija Tadić 3 – Maxi Ožujsko 1

Strijelci: Dario Jukić (24) i Zoran Jukić (29, 32), Željko Pejić (35)

{gallery}zepce/20170611_turnir{/gallery}

Bogati program završnice turnira nastavio se revijalnim susretom veterana NK Usora i  Bojne Andrija Tadić. Za Josipa i Brunu Jukića to je značilo samo mijenjanje dresova nakon utakmice za treće mjesto. U prvom poluvremenu su dva pogotka postigli igrači Bojne Andrija Tadić. Na poluvremenu je organizator pripremio i glazbu uživo za sve posjetitelje turnira. Antonijo Slišković i Mara Filipović su odsvirali izvorno kolo, a oni najhrabriji su i zaigrali na sredini terena.

Nakon glazbe, nastavljen je revijalni susret Bojne Andrija Tadić i veterana NK Usora. Na prvi pogodak drugog poluvremena čekalo se do posljednje minute kada Damjan Šupuković svojim drugim pogotkom postavlja konačnih 3:0.

Sa zadnjim zviždukom revijalnog susreta, na teren su izašli Armani i Enigma, ekipe koje su došle do finala, ali i ekipe koje su na turniru zaista pokazale najviše. Mladost je bila na strani Armanija, a o motiviranosti Enigme koja igra u sjećanje na Iliju Jozinovića Gileta ne treba trošiti riječi. Ako je suditi po početku, motiv je bio jači od mladosti. Već u drugoj minuti Vinko Perković šokira igrače Armanija udarcem sa 12 metara koji pokriveni golman Armanija nije uspio obraniti. Na odgovor Armanija čekalo se samo 6 minuta. Tada je Robert Jurić udarcem sa ruba kaznenog prostora postavio stvari na početnu poziciju. Enigma je već u desetoj minuti prvog poluvremena imala 5 akumuliranih prekršaja. Niti Armani nije puno zaostajao u tom trenutku sa četiri napravljena faula. Najljepšu akciju vidjeli smo 5 minuta prije kraja prvog dijela igre kada su Goran Brašnić i Vinko Perković kratkim dodavanjima izbacili cijelu ekipu Armanija iz igre, ali udarac Perkovića brani odlični Drago Jukić. Minutu prije kraja prvog dijela Nikica Tomas na asistenciju Brašnića vraća prednost na stranu Enigme. Drama sa akumuliranim prekršajima ipak je rezultirala prvim udarcem sa deset metara koji smo vidjeli na turniru. Igrači Enigme napravili su i svoj šesti prekršaj, no udarac Roberta Jurića sa deset metara odlazi iznad grede Enigme. Na početku drugog poluvremena nastavila se brza i konkretna igra po cijelom terenu. Iz ovog perioda izdvajamo stativu Enigme koju je u 25. minuti pogodio Nikica Tomas, odličnu priliku Bernarda Adžića koji je nakon kontre pucao pored gola, te stativu za Armani koju je pogodio Davor Barešić.  Još jednu stativu pogodili su igrači Enigme tri minute prije kraja, ali lopta kao da je odbijala ući u mrežu bilo koje ekipe. U posljednje dvije minute, na vratima Armanija bio je Ivan Jurić kao vratar-igrač i imao je nekoliko odličnih intervencija. U posljednju minutu se ušlo sa aktivnim rezultatom i velikim uzbuđenjem, kako igrača, tako i kod publike. Mreže su nastavile mirovati do samoga kraja tako da je 2:1 bio konačan rezultat finalnog susreta. Enigma je tako osvojila svoj prvi naslov pobjednika Humanitarnog veteranskog malonogometnog turnira “Sv. Anto Žepče 2107.“ dok je Armani, stalni sudionik završnice turnira, drugu godinu za redom zauzeo drugo mjesto.

Enigma 2 – Armani 1

Strijelci: Vinko Perković (2), Nikica Tomas (19), Robert Jurić (8)

{gallery}zepce/20170611_turnir2{/gallery}

Nakon posljednjeg susreta uručena su priznanja i pehari najboljim pojedincima turnira.

Fair play nagrada “Stipo Barbarić – Šiš” – NK Don Bosco Roditelji

Najsimpatičniji igrač – Ivan Međugorac – Krates (HVIDRA)

Najstariji igrač – Nikola Mijatović ( HVIDRA) rođ. 1953

Najbolji vratar – Drago Jukić (Armani)

Najbolji strijelac – Željko Pejić (Maxi Ožujsko) 7 pogodaka

Najbolji igrač – fra Nikica Tomas (Enigma)

 4.  mjesto – Maxi Ožujsko

 3. mjesto – Josip Blek Jopa Bojna Andrija Tadić

 2. mjesto – Armani

 1. mjesto – Enigma

Spuštena je tako zavjesa na još jedan veteranski turnir, sportsko natjecanje tako omiljeno kod žepačke publike i specifično po mnogo čemu, no zasigurno najupečatljivije po svom humanitarnom karakteru i želji za spajanjem ljudi kroz sport. Na kraju nam ostaje samo čestitati organizatorima i sudionicima koji su još jednom pokazali pravi sportski duh, odličan nogomet i mnogo istinske, ljudske topline. Nadamo se da smo i mi kao medijski pokrovitelj uspjeli prenijeti dio atmosfere vama koji niste mogli nazočiti susretima u KŠC Don Bosco, no svakako se potrudite da sljedeće godine dođete na osmi Humanitarni malonogometni veteranski turnir “Sv. Anto” Žepče. I velike zahvale našem sponzoru Armani centru Žepče koje je podržao naše medijsko praćenje, a vama dragi slušatelji Radiopostaje Žepče i čitatelji portala postaja.ba omogućio da tako osjetite dio ovog prekrasnog ugođaja. U ponedjeljak u jutarnjem programu Radiopostaje žepče poslušajte i izjave sudionika turnira. Čujemo se i vidimo naredne godine.