Završena grupna faza Veteranskog turnira!

m IMG_20170607_204715Posljednjeg dana odigravanja turnira po skupinama, vrijeme koje je od početka natjecanja prijetilo da otjera igrače u dvoranu, konačno je ostvarilo svoju prijetnju. Protiv prirode se ne može, pa su organizatori bili primorani otvoriti pomalo sparnu dvoranu u kojoj su se odigrale četiri posljednje utakmice natjecanja po skupinama.

{gallery}zepce/20170608_turnir{/gallery}

Odmah je počelo žestoko i novinarskim rječnikom rečeno, rekli bismo da je prva utakmica na rasporedu bila prava prvenstvena. Kako je u pitanju turnir, okarakterizirat ćemo ju kao pravu natjecateljsku. Iako je Mungo Jerry bio bez šansi za prolaz u četvrtfinale, odlučili su pokušati zagorčati život ekipi Josip Blek Jopa Bojna Andrija Tadić kojoj je samo pobjeda protiv Mungo Jerrya stajala na putu do četvrtfinala. Prvo poluvrijeme proteklo je u aktivnoj igri obje ekipe, a u 13. minuti je Marko Buljeta zamalo dodatno zakomplicirao život svojim protivnicima, no njegov udarac sa samo pet metara udaljenosti prolazi pored lijeve vratnice gola Brune Jukića. Otvaranje drugog poluvremena donosi prvi pogodak na susretu. Nakon samo pola minute igre u drugom dijelu, precizan je bio Zoran Jukić i tako donio, barem u tom trenutku, četvrtfinala vrijedan pogodak svojoj ekipi. Samo dvije minute nakon prvog pogotka, Robert Zvijerac Šuba postiže još jedan pogodak za “Jopu” i time utišava navijače Mladoševice koji su sa tribina dvorane KŠC Don Bosco bodrili Mungo Jerry nadajući se prolazu svoje ekipe.  U 25. minuti Zvijerac još jednim pogotkom potvrđuje prolaz svoje ekipe u četvrtfinale i najavljuje i treći poraz Mungo Jerrya. Sudbinu Mungo Jerrya zapečatio je u posljednjoj minuti susreta Zoran Jukić svojim drugim pogotkom. Ipak, Mungo Jerry uspijeva preko Dragana Tomića postići utješni pogodak za oproštaj od ovogodišnjeg izdanja turnira. Josip Blek Jopa Bojna Andrija Tadić tako je odigrala 3 potpuno različite utakmice, no ono što ih definitivno krasi je velika borbenost i organiziranost u igri. U četvrtfinalnom susretu se sastaju sa ekipom Ljubne i u tom susretu su veliki favoriti.

Mungo Jerry 1:4 Josip Blek Jopa Bojna Andrija Tadić

Strijelci: Dragan Tomić (30)/ Zoran Jukić (15,30) Robert Zvijerac (17,25)

Drugi susret večeri donio je dvoboj dvije momčadi koje su se borile za prve bodove na ovogodišnjem izdanju turnira. Sokoli i Papratnica su osigurali prolaz u četvrtfinale iz skupine C, a MUP i Fair Play su na svom međusobnom susretu pokušali doći do prve pobjede. Sve je počelo jako dobro za MUP, nakon sjajne akcije prvi pogodak na susretu postiže Emil Širić za 1:0 prednost MUP-a.  Niti nakon rano primljenog pogotka, Fair Play nije odustajao od svoje igre s vratarom kao šestim igračem, taktike koju su protiv Sokola izvodili poprilično dobro, no koja ih je koštala visokog poraza od Papratnice. Izjednačenje Fair Playu donosi Zoran Topić u 9. minuti susreta izvanrednim udarcem sa gotovo polovice terena. Lopta je odsjela u desnom kutu nemoćnog vratara MUP-a. Do kraja poluvremena Fair Play dolazi i do potpunog preokreta preko Ivana Miličevića u 14. minuti susreta. Sa 2:1 za Fair Play se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu smo, uz tri pogotka iz prvog poluvremena vidjeli još 5 lopti u mrežama. Prvo je za povećanje vodstva Fair Playa pogodio vratar Ilija Tomić, a za 3:2 odgovara Emil Širić. Kada je za 4:2 pogodio Mladen Jukić samo minutu poslije drugog gola Emila Širića, činilo se da je pitanje pobjednika riješeno. No, u posljednjih pet minuta MUP autoritativno preuzima igru u svoje ruke i prvo smanjuje preko Zorana Anića na 4:3, a u posljednjoj minuti pogodak postiže Ivan Zovko za izjednačenje i konačan rezultat susreta 4:4. Podjelom bodova prijateljski smo se oprostili od Fair Playa i MUP-a.

MUP Žepče 4:4 Fair Play

Strijelci: Emil Širić (6,23) Zoran Anić (26) Ivan Zovko (30) / Zoran Topić (8), Ivan Miličević (13), Ilija Tomić (15) Mladen Jukić (24)

Golijada se nastavila i u sljedećem susretu ekipa koje nisu imale šansu za prolaz u četvrtfinale pa smo u susretu Universidad de Čika i Lovnice za samo 7 minuta vidjeli čak četiri pogotka. Furiozno je susret otvorila Lovnica, već u prvoj minuti pogodak postiže Bosiljko Vidović, a isti igrač postiže i drugi  pogodak za najbolji start Lovnice na turniru. Za povratak u utakmicu Čikinih studenata zaslužna su bila braća Ćoruša. Prvo je Damir pogodio 2 puta, u petoj i sedmoj minuti, zatim je za Lovnicu pogodak postigao Josip Tadić da bi još jedno izjednačenje Universidadu donio stariji brat Ćoruša, Dario. Već u prvom poluvremenu, ovaj susret je istaknuo kandidaturu za najefikasniji susret turnira, no gledali smo i veliku borbu obje ekipe za prve bodove i ni u jednom trenutku se po igri nije moglo primijetiti da niti jedna ekipa neće u četvrtfinale. Sa šest pogodaka u mrežama vratara se otišlo na poluvrijeme. Na otvaranju drugog dijela bilježimo po jedan dalekometni udarac na obje strane. Prvo je Pero Galić pokušao iznenaditi vratara Lovnice udarcem sa svoje polovice i malo je nedostajalo da u tome uspije, no Pipo je ipak uspio primiriti tu nezgodnu loptu. U sljedećem napadu je Josip Tadić pucao iz mnogo bolje situacije, no udarac na prvu vratnicu nije bio dovoljno jak niti precizan da bi savladao Željka Pejića na vratima Universidad de Čika. Dvije minute nakon prve Tadićeve prilike, spomenuti igrač ipak donosi novu prednost Lovnici nakon klasične malonogometne akcije kojom su Lovničani uspjeli pas igrom izbaciti i vratara Pejića tako da je Tadiću ostalo samo pospremiti loptu u nebranjenu mrežu. Do kraja susreta su igrači Universidad de Čika pokušali dostići minimalnu prednost Lovnice, no u tome nisu uspjeli kao niti Lovnica u pokušajima da prednost poveća. Na kraju smo, dakle, vidjeli samo jedan pogodak u drugom poluvremenu te je susret završio rezultatom 4:3 za Lovnicu koja je u oproštaju od turnira ipak upisala prve bodove dok se Universidad oprostio bez ijednog osvojenog boda.

Universidad de Čika  3:4

Strijelci: Damir Ćoruša (5,7) Dario Ćoruša (11) / Bosiljko Vidović (1,3) Josip Tadić (8,18)

Posljednji susret večeri donio nam je još jednu borbu za četvrtfinale između HVIDRA-e i MNK Don Bosco Roditelji. Obje ekipe imale su, prije početka sinoćnjeg susreta, po jedan poraz od Ljubne i po pobjedu nad Teletabisima. Objektivno ove je i najslabija skupina ali osnovna vrlina koja je krasi je simpatičnost ekipa i pojedinaca u njima što ostavlja veliki pozitivan dojam kod gledatelja. Uz Alojza Tadića Lośu, najpopularniji igrač turnira je definitivno Ivan Međugorac, a ako vam njegovo ime ne zvuči poznato, nadimak Krates zasigurno znate. Svaki njegov dodir s loptom i sinoć je bio gromoglasno pozdravljen pljeskom publike. Prvi pogodak na susretu postižu Roditelji u osmoj minuti preko Marka Jukića. Na 2:0 povisuje Stanko Međugorac sjajnim udarcem glavom na asistenciju Blaža Antolovića. Bio je ovo jedan od najljepših pogodaka grupne faze turnira. Najglasniji pljesak na turniru, što zbog akustičnosti dvorane, a što zbog činjenice da je miljenik publike postigao gol, čuli smo u 12. minuti susreta kada je loptu u mrežu Roditelja poslao, pogađate, Krates i postavio konačan rezultat prvog poluvremena. 15 minuta odluke počelo je žestokim napadima HVIDRA-e i grčevitom obranom Roditelja. Napadi HVIDRA-e urodili su plodom u 21. minuti kada pogodak za izjednačenje postiže Marinko Vilić. Sa neriješenim rezultatom, u završnicu turnira bi išla HVIDRA. No, oni se neriješenim rezultatom nisu zadovoljili. Za vodstvo HVIDRA-e pogodio je Damir Mandura u 26. minuti, a za potvrdu prolaza u četvrtfinale, Mandura je dodao još jedan pogodak već u sljedećoj minuti.

HVIDRA 4:2 MNK Don Bosco Roditelji

Srijelci: Ivan Međugorac (12) Damir Mandura (26,27) Marinko Vilić (21) / Marko Jukić (8) Stanko Međugorac (10)

Kome će subota biti sretan dan u finalu turnira, morat ćemo pričekati još nekoliko dana, a svima vama subota će biti sretan dan za kupnju u Armani centru koji vam omogućava i praćenje turnira u našem programu. Subotnja akcija Armani centra, Happy day, donosi nova velika sniženja na pojedine artikle i do 70%.

Dakle, grupna faza je završena, osam ekipa je ostalo na turniru dok će članovi ekipa koje neće nastaviti natjecanje svoje dojučerašnje protivnike bodriti s tribina. Oprostili smo se od Teletabisa, Universidad de Čika, Lovnice, Mladoševice, MNK Don Bosco Roditelji, Mungo Jerry, Fair Playa i MUP-a Žepče. Turnir se nastavlja već večeras, uz male promjene u rasporedu odigravanja te četvrtfinalni susreti neće početi u 19:30 kako je prethodno najavljeno, nego su organizatori odlučili ostati pri dosadašnjim terminima odigravanja utakmica.

Parovi četvrtfinala:

20:00 Ljubna – Josip Blek Jopa Bojna Andrija Tadić

20:45 Maxi Ožujsko – HVIDRA

21:30 Papratnica – Armani

22:15 Enigma – Sokol Fenix