Svečano obilježen Dan osnovne škole Žepče

dan kole

Danas je u Žepču obilježen Dan škole a to je ujedno i 137. rođendan ove ustanove.

Proslava Dana škole upriličena je u kino dvorani Doma kulture gdje su učenici, nastavnici i učitelji središnje i područnih škola pokazali što su sve pripremili. Priredbu, na kojoj je sudjelovalo oko 200 učenika, otvrio je školski zbor skladbom “Volim osmjeh tvoj”. Nakon početne pjesme nazočne je pozdravio ravnatelj OŠ Žepče Boris Sović te zahvalio svima na trudu koji su uložilida se ova manifestacija uspješno realizira. U ime općinskog načelnika kao i u svoje osobno ime pomoćnik načelnika Ilija Barešić je čestitao svima Dan škole te se u svom obraćanju kratko dotaknuo gradnje nove osnovne škole koja će se graditi u poljima preko puta KŠC-a.

Nakon formalnog dijela programa, proslava je nastavljena igrokazima, pjesmama i plesom.

Učenici područne škole Ravne razveselili su publiku igrokazima “Reumatični kišobran” i što misle biljke oko nas o ljudima. Ali ni učenici i učitelji iz područne škole Lupoglav nisu zaostajali za svojim vršnjacima. Ono što su oni pokazali bila je plesna točka uz veselu skladbu Mambo te pjesma o “Abecedi”. Mali Lovničani svoju školu su predstavili s dvije recitacije: “Čemu služe roditelji” i “Dobar kao dijete” a osnovnoškolci iz Bistrice otpjevali su pjesmu “Kad bi svi ljudi na svijetu” te pokazali igrokaz “Tračara”.

Kroz svoj igrokaza “Tko u slozi stoji, ničeg se ne boji” koji su izveli učenici iz Paparatnice program se nastavio dalje a maleni iz područne škole Selište otpjevali su pjesmu “Mama”. Mnogo pjesama djeca nauče tijekom prvih godina školovanja ali samo neke ostaju trajno u dječjim glavicama, nekoliko takvih pjesmica izvela su djeca iz područne škole Vinište.

Pred sam kraj učenici 9. razreda koji se opraštaju s osnovnom školom uputili su svoju poruku pjesmom “Moj je život moja pjesma”. Druženje je okončano malim domjenkom za goste i djelatnike u prostorijama male škole u Žepču.

{gallery}zepce/20170515_dan_skole_01{/gallery}

{gallery}zepce/20170515_dan_skole_02{/gallery}