Šef misije OSCE-a Jonathan Moor nazočio svečanost povodom završetka radova na krovu OŠ Novi Šeher

moor 04

Jučer je u Novom Šeheru održana svečanost povodom završetka radova izmjene krova na zgradi OŠ Novi Šeher. Ovaj projekt financiran je sredstvima OSCE-a, sredstvima EU posredstvom UNDP-a i sredstvima ZDK.

Jučerašnjoj manifestaciji nazočili su: šef misije OSCE-a u BiH Jonathan Moor, rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu, Ministar za obrazovanje, znanost, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović, načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutović, ravnatelji susjednih škola te roditelji i djeca. Ravnatelj OŠ Novi Šeher Zijad Mešić je kazao kako ova škola djeluje kao jedna škola sa zajedničkim nastavničkim vijećem i zajedničkim školskim odborom još od 14.10.2005. godine. U školi koja broji 462 učenika nastava se izvodi i na hrvatskom i na bošnjačkom jeziku a među učenicima ima i djece srpske nacionalnosti. Ravnatelj se zahvalio svima koji su pomogli da se ovaj projekt okonča.

Načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutović se zahvalio OSCE-u na dobroj i uspješnoj suradnji te naglasio da će i dalje raditi na izgradnji kako infrastrukture tako i drugim segmentima života.

Manifestaciji je nazočio i Mensur Sinanović, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta koji je naglasio da je veoma sretan što je saniran krov škole koji je oštećen još u poplavama 2014. godine te se zahvalio OSCE-u i UNDP-u što su pomogli realizaciji ovog projekta..

Šef misije OSCE-a Jonathan Moor je kazao kako su zajedno sa svojim partnerom iz UNDP-a sretni što je ovaj projekt okončan te naglasio da je ova zajednica primjer da se u BiH može zajedno živjeti, radit i odrastati.

Sezin Sinanoglu, rezidentna koordinatorica UN-a i predstavnica UNDP-a za BiH je također izrazila svoje zadovoljstvo što je ovaj projekt uspješno okončan. Ona se zahvalila i općini Maglaj i ZDK na dobroj suradnji te izrazila želju u daljnju suradnju na ovakvim i sličnim projektima. Nakon što je službano presječenja vrpca, usljedio je domjenak za sve nazočne.

{gallery}zepce/20170217_novi_seher{/gallery}