Danas započeo II. Memorijalni turnir u odbojci “Monika Antolović”

odbojka 01_naslov

Danas, s početkom u 9:00 sati započeo je II. Memorijalni turnir u odbojci “Monika Antolović” u dvorani SMŠ Žepče u Žepču.

Turnir, koji je organiziran od strane Odbora za međureligijsku suradnju Žepče, SMŠ Žepče i Ženskog odbojkaškog kluba Žepče, za cilj ima odati počast stradalima u prometnoj nesreći prije godinu dana, Moniki Antolović, Neveni Mijić i Oliveru Hrkaču.

Na samom početku profesor SMŠ Žepče, Zdenko Šašić uputio je pozdrav svim nazočnim, osobito obitelji i rodbini stradalih a nakon njega isto je učinio i ravnatelj SMŠ Zijah Malićbegović. Ravnatelj je istaknuo koliko je teško i danas govoriti o nesreći i izgubljenim životima troje mladih ali da se nada kako će to biti opomena drugima te da se tako nešto nikad neće ponoviti te se zahvalio svima koji su došli podržati ovu manifestaciju.

Velečasni Predrag Stojčević, ispred organizatora se obratio nazočnim i nakon kratkog uvodnog pozdrava proglasio turnir otvorenim.

Današnjem turniru nazočili su i predstavnici lokalnih ali kantonalnih vlasti te službenik Misije OSCE-a u BiH iz terenskog ureda Travnik, Alen Ćosić. Između ostalih među nazočnim je bio i Mensur Sinanović, Ministar znanosti, kulture i sporta ZDK, koji je imao smao riječi hvale za ovu akciju kazavši da je ovdje danas samo u funkciji gledatelja te da je želio dati podršku organizatorima kao i obitelji stradalih.

Memorijalni turnir će se igrati dva dana, prvi dan, odnosno danas, je rezerviran za srednjoškolce i to: SMŠ Žepče, KŠC „Don Bosco“ Žepče, MSŠ Zavidovići i Gimnazija „Edhem Mulabdić“ Maglaj, a sutra, drugi dan turnira, igrat će: ŽOK „Žepče“, ŽOK „Zavidovići“, ŽOK „Maglaj“ i ŽOK „Čelik“ Zenica. Sutra, nakon završetka turnira bit će upriličen domjenak za sudionike i posjetitelje turnira u prostorijama SMŠ Žepče.

{gallery}zepce/20170203_monika_antolovic{/gallery}