Sedamnaesti po redu festival “Kao nekad pred Božić”

fotka kao_nekad_pred_boi

Festival božićnih pjesama narodnih igara i običaja „Kao nekad pred Božić 2016“ , 17. po redu održat će se 7. prosinca 2016. godine u 20:00 sati u sarajevskom Bosanskom kulturnom centru.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni BKC-a, a cijena ulaznice je 12 KM.

Kao i prethodnih 16 godina, i ove će godine na manifestaciji nastupiti folklorna društva iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koja će predstaviti božićnu tradiciju i običaje na ovim prostorima i podsjetiti nas da je uistinu važno čuvanje i njegovanje tradicije i narodnih običaja koji su uistinu veliko bogatstvo za ovu zemlju, te popularni izvođači zabavne i ozbiljne glazbe. Repertoar festivala sastavljen je od obrada tradicionalnih božićnih pjesama, klasičnih ulomaka, pop-rock božićnih hitova domaće produkcije te obrada svjetskih božićnih evergreena. Popularni izvođači zabavne i ozbiljne glazbe iz BiH, Hrvatske i Slovenije nastupit će u drugom, revijalnom dijelu programa.

Ove godine sudjeluju neka od najvećih imena glazbene scene: Tereza Kesovija, Đani Maršan, Vlado Kalember, Lado Leskovar, Ivo Amulić, Zorica Kondža, Seid Memić-Vajta, Matko Jelavić, Dražen Žerić-Žera, grupa „Stijene“, a pored njih nastupit će i domaće skupine, glazbene i plesne, kulturno umjetnička društva a između ostalih i žepački band Alfa.