Održana konstituirajuća sjednica Općinsko vijeća Žepče

ov epe_07

Danas je, s početkom u 10:00 sati, održana 1. konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Žepče a na dnevnom redu su bile dvije točke:

– imenovanje Komisije za izbor i imenovanje OV Žepče za mandat 2016.-2020. godina

– izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Žepče

Muhamed Jusufović, prethodni predsjedavajući OV Žepče, je na početku pozdravio sve nazočne, osobito predstavnike OSCE-a, zatim ministre Josipa Martića i Nurđehana Šahinovića te zastupnike u Skupštini ZDK i izaslanike u Domu naroda Federalnog parlamenta, Damira Jukića i Ivu Tadića. Također je uputio svoju čestitku novim vjećnicima.

Općinsko vijeće Žepče u narednom periodu činit će 14 vijećnika ispred HDZ BiH, Ivca Penić, Gordana Ćurić, Jozo Jukić, Tanja Radoš, Valentina Trogrlić, Slavica Andrić, Robert Bošnjak, Dragan Janko, Goran Jurić, Vedran Lovrić, Zoran Lučić, Josip Tadić, Ana Zlovečera Jukić i Goran Tadić, 7 ispred SDA i to Asim Sinanović, Haso Mandžuka, Mehmed Krehmić, Muhamed Jusufović, Ćazim Huskić, Emina Huseinagić i Rešad Hadžić, 2 ispred SDP, Kemal Mehinagić i Elvis Botić, ispred A SDA Nijaz Derlić i ispred HDZ 1990 Franjo Mostarac. Nakon toga pristupilo se imenovanju novog predjedavajućeg OV i njegovom zamjeniku. Za novog predsjedavajućeg izabran je Muhamed Jusufović iz SDA a njegov zamjenik je Ivica Penić iz kluba HDZ-a BiH. Jusufović i Penić su se zahvalili na ukazanom povjerenju naglašavajući da će se truditi, i u ovom mandatu, raditi u skaldu sa statutom i u suglasnosti s vijećem a sve u interesu građana Žepča.

Na samom kraju su svoje čestitke novim vjećnicima, predsjedavajućemi i njegovom zamjeniku te općinskom načelniku na ponovnom izboru uputili Josip Martić, federalni ministar za prostorno uređenje, Nurđehan Šahinović ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, Damir Jukić i Ivo Tadić zastupnici u skupštini ZDK i izaslanici u Domu naroda Federalnog Parlamenta poželjevši sretan rad i puno uspjeha u novom mandatu. Na kraju se nazočnim obratio i općinski načelnik Mato Zovko koji se kratko osvrnuo na prošle izbore te zahvalio građanima na ukazanom povjerenju. Također je uputio čestitku svim vijećnicima kao i predsjedavajućem Jusufoviću i njegovom zamjeniku Peniću ukazujući na odgovornost prema građanima u novom mandatu.

{gallery}zepce/20161129_opcinsko_vjece{/gallery}