Održano Državno prvenstvo u karateu – KK Viktorija bogatija za nova iskustva i nove medalje

karate 02

Karate kao sport, konačno je objedinjen i na državnom nivou, održavanjem Državnog prvenstva proteklog vikenda u Tuzli.

Na natjecanju je sudjelovalo 572 natjecatelja iz 104 kluba širom BiH. Karate klub Viktoria iz Žepča, nastupio je s 8 članova a koja mjesta i koje medalje su osvojene donosimo u nastvku.

U kategoriji kate kadetkinje između 25 najboljih katašica, Josipa Adžić postala je viceprvakinja države dok se Matea Radić, u istoj kategoriji, plasirala na treće mjesto. U kategoriji kate pojedinačno juniorke, u konkurenciji 19 djevojaka, Leonora Jakić i Klara Mrkonjić plasirale su se na treće mjesto poslije 4 meča. Ovim plasmanom su osigurale nastup na Balkanskom prvenstvu koje će se održati ovog prosinca u Sarajevu.

Za pohvalu su i ekipni nastupi kadetkinja, Mateje Radić, Josipe Adžić i Teje Pervan, kao i juniorki, Leonore Jakić, Klare Mrkonjić i Martine Jakić, koje su se plasirale na prvo mjesto i postale državne prvakinje. Zahvaljujući svom uspjehu, ove djevojke će predstavljati boje BiH na Balkanskom prvenstvu, gdje će nastupati najbolji predstavnici svih država Balkana.

Iz karate kluba ističu da su jako zadovoljni nastupima kluba, jer su viktorijanke i na ovom natjecanju, potvrdile kvalitetu i vrijednost.

{gallery}zepce/20161114_kkviktoria_natjecanje{/gallery}