U Žepču osnovana poljoprivredna zadruga Croland

Crolan d02

U općini Žepče već četiri godine, odnosno od 2012. godine, djeluje poljoprivredno udruženje Žitoplod.

Ovo udruženje formiralo je 6 poljoprivrednika, a tijekom godina im se priključilo još zainteresiranih čime je prevaziđen kapacitet udruge te je logičan slijed bio osnivanje poljoprivredne zadruge. Novoosnovana zadruga, Croland, trebala bi početi s radom slijedeći tjedan a sjedište zadruge je u ulici Stjepana Tomaševića bb, u Žepču.

Prema riječima direktora Crolanda, Željka Šumića, radi se o općoj poljoprivrednoj zadruzi koja je pokrenuta na inicijativu proizvođača malina i kupina na području općine Žepče.

Zadruga je osnovana za sve poljoprivredne kulture ali počet će se s bobičastim voćem odnosno, malinam i kupinama kojih trenutno na području Žepča ima posađeno na površino od oko 200 duluma. Član zadruge može postati svatko a dovoljno je samo podnijeti zahtjev te na taj način ostvariti mogućnost sudjelovanja u kreiranju politike zadruge, gdje svaki član ima jednaka prava.

Iz zadruge Croland pozivaju sve zinteresirane da se učlane u zadrugu a to mogu napraviti osobno, u prostorijama zadruge, ulica Stjepana Tomaševića bb. Žepče, I kat, ulaz pored Raiffeisen banke.