Treći Gospodarski forum općine Žepče

 

m DSC08006

Treći Gospodarski forum općine Žepče, na temu “Inovacije u poduzetništvu”, održava se danas u restoranu California u Žepču.

Forum se fokusira na konkurentnost znanja, informacione tehnologije i poduzetništva mladih a organiziran je od strane Razvojne agencije Žepče uz pokroviteljstvo općine Žepče. Partneri u organizaciji su Centar za tehnološki razvoj Brodsko-posavske županije, Ureda za međunarodnu suradnju i ruralni razvoj TINTL iz Vukovarsko-srijemske županjie te Fondacija Mozaik.

Samom forumu nazoči oko 30 institucija sa oko 150 predstavnika isth, te nevladinih domaćih i međunarodnih organizacija. Čast da otvori forum pripala načelniku općine Žepeč, Mati Zovki koji je uz pozdrav svim prisutnim poželio da se danas lijepo druže, razmjene iskustva te da se suradnja ostvari i nastavi te da bi svi zajedno doprineli ekonomskom razvoj naše općine.

Par riječi rekli su i Damir Mirković, direktor Centra za tehnološki razvoj iz Brodsko-posavske županje, Mladen Markešić iz Ureda za međunarodnu suradnju TINTL te Zoran Puljić, direktor Fondacije Mozaik, koji su kratko predstavili sebe i organizacije ispred kojih dolaze. Poželji su svima ugodno druženje, razmjenu informacija te da nakon okončanja Foruma budu bogatiji za puno novih spoznaja, prijateljstava te mogućih suradnji.

Na koncu službenog predstavljanja, direktorica RAŽ-a Branka Janko, uz pozdrav svim nazočnim i želju da današnje druženje protekne ugodno i bude plodonosno za ubuduće, rekla je par riječi o dnašnjem druženju. Sam program bit će organiziran u više dijelova ili panela. Prvi Panel je na temu Kako razviti poduzetničku klimu i potaknuti inovativno poduzetništvo, a moderator ovog Panela je Branka Janko, direktorica RAŽ-a. Nakon kratke stanke nastavlja se druženje drugim Panelom o čijoj temi, Znanje, inovacija, rast – formula poduzetničkog uspjeha, će govoriti moderator Damir Marković, direktor Centra za tehnološki razvoj Brodsko – posavske županije. Te će se forum privesti kraju trećim Panelom na temu Ekosustav za razvoj poduzetništva mladih, kroz koju će nazočne provesti Zoran Puljić, direktor Fondacije Mozaik BiH. Paraleno s Panelima održat će se i izložba inovacija mladih.

Revialni dio programa je rezerviran za učenike glazbene škole, Sonju Međugorac na flauti i Adema Zečka na gitari, koji su svojim skladbama uljepšali cjelokupno druženje.

{gallery}zepce/20161013_gospodarski_forum{/gallery}