FOTO: U Žepču otvoren Dnevni centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama

naslovna 0001Jučer je  s početkom u 12 :00 sati, službeno  otvoren Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Novom Naselju u općini Žepče.

Samom otvaranju nazočio je veliki broj građana, djece s posebnim potrebama te njihovih roditelja, predstavnici odgojnih, obrazovnih, zdravstvenih i socijalnih ustanova te predstavnici političke vlasti. To su prvenstveno: načelnik općine Žepče Mato Zovko, veleposlanica SR Njemačke Christiane Hohmann, premijer ZDK Miralem Glijašević, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović, Josip Martić, fedaralni ministar za prostorno uređenje , kantonalni ministar financija Andrej Kajić, ministar zdravstva ZDK Dragoljub Brenjo, ministar obrazovanja Mensur Sinaović, predsjednik upravnog odbora udruženja Humanost Mario Vrbić, predsjednik upravnog odbora organizacije Terra Tech iz Marburga SR Njemačka Gangolf Seitz, načalnici iz susjednih općina Maglaj i Zavidovići te drugi zvaničnici.

U svom uvodnom govoru, općinski načelnik Mato Zovko pozdravio je sve nazočene te zahvalio svima koji su pomogli da se ovaj projekt u tako kratkom vremenu realizira. Naime, kamen temeljac je položen 3. prosinca 2015. a Centar je otvoren nakon nepune godine dana.

Svoje zadovoljstvo otvorenjem Centra izrazila je i veleposlanica SR Njemačke Christiane Hohmann. Ona je naglasila da joj je ovo prva posjeta Žepču ali da je veoma raduje što je povod tome baš otvaranej ovog Centra, te da je ovaj projekt veoma važan jer je pokazao zajednički rad općina i kantona kao i međusobnu političku podršku, što po njenom iskustvu, u BiH nije čest slučaj.

Predsjednik upravnog odbora organizacije Terra Tech iz Marburga SR Njemačka, Gangolf Seitz, je rakao da se ovdje vidi rezulata pomoći koju je njegova organizacija dala za izgradnju Centra i da ga to veoma veseli. Zadovoljan je brzinom kojom je projekt realiziran te se nada da će ovaj Centar biti širom otvoren za sve potrebite.

U ime roditelja djece s posebnim potrebama, nazočnim se obratila Emina Bošnjaković, majka dvoje djece s posebnim potrebama koja je zahvalila svima što su omogućili, njenoj kao i drugoj djeci, mjesto gdje će se o njima brinuti i davati im podršku i ljubav, jer je to ono što svima treba a osobito korisnicima ovog centra.

Prije samog presjecanaj vrpce, predsjednik upravnog odbora udruženja Humanost Mario Vrbić te premijer ZDK Miralem Glijašević u svojim izjavama zahvalili svima na podršci pri realiziranju ovog projekta te da osmjeh i zadovoljstvo na licima djece i njihovih roditelja pokazuju da smo na pravom putu.

{gallery}zepce/20161012_otvorenjecentra{/gallery}