Istrčan kros Mir je moj put

PA122884

Kros, pod sloganom Mir je moj put, jedna je od aktivnosti koje se organiziraju povodom 14. listopada,Dana općine Žepče, a održan je danas u Žepču. 

Sudionici krosa su se do 10:00 sati okupili ispred sportske dvorane SMŠ Žepče, gdje je početak krosa svečano  označio načelnik općine Žepče, Mato Zovko. Utrku Trčanjem do zdravlja organizirali su Udruga pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja u suradnji s Odbor za međureligijsku suradnju Žepče. U utrci je sudjelovalo tristotinjak djece osnovnih i srednjih škola s područja naše općine: učenici SMŠ Žepče, srednje glazbene škole Žepče, KŠC “Don Bosco” Žepče, OŠ „Abdulvehab Ilhamija“ Željezno Polje, OŠ Begov Han, OŠ „Fra Grga Martić“ Ozimica.

Nakon istrčanih dionica, koje su bile predviđene, od spomenika sv. Ante do Doma kulture, proglašeni su pobjednici utrke a nagrađeno je prvih pet natjecatelja. U kategoriji osnovnih škola za djevojčice, pobijedila je Ivona Vranjković, druga je bila Valentina Matijević nakon koje  slijede Belkisa Šišić na trećem mjestu te Daniela Tadić i Matea Radić kao četvrta i peta natjecateljica. U kategoriji osnovnih škola za dječake, pobjedu je odnio Ismet Fezić, kao drugi stigao je Anto Dragičević, treće mjesto pripalo je Petru Udovičiću, četvrti je bio  Mateo Marković dok je na petom mjestu završio Samir Avdić.

Kod srednjoškolaca poredak je bio slijedeći: kod djevojaka je prvo mjesto bilo podijeljeno. Naime, Renata Ivandić i Valentina Jakovljević su u cilj utrčale držeći se za ruke, te su na pobjedničkom postolju zagrljene primile nagrade. Trećeplasirana bila je Vesna Rajković, četvrta Tea Pervan a peta Martina Vidović. I na kraju, poredak u muškoj kategoriji srednjoškolaca: prvi je na cilj stigao Nasir Hodžić, drugi je bio Nikola Budimir, dalje su se kao treći, četvrti i peti redali Andrej Jurić, Darko Matijević i Marko Lupić.

{gallery}zepce/20161012_kroskros{/gallery}

Vesna Tadić