Izložba slika s likovne kolonije “Ismet Čahtarević – Žepče 2016.”

naslovna za_likovnu_koloniju

Povodom proslave Dana općine Žpeč, 14. listopada u 19:00 sati u galerije Ljerke Njerš, bit će upriličena izložba slika s likovne kolonije „Ismet Čahtarević – Žepče 2016“, koja je održana 25. i 26. lipnja 2016. godine na Matinskom visu.

Ovo je prva likovna kolonija ikad organizirana na području naše općine. Kolonija nosi naziv po nedavno preminulom žepačkom nastavniku, glazbeniku, piscu i slikaru Ismetu Čahtareviću, koji je čitav svoj život posvetio, kako razvoju kulture u Žepču, tako i prenošenju svog znanja i iskustva na mlađe naraštaje a organizirali su je Centar za društveni rad CEDRA Žepče i JU Dom kulture Žepče.

Ova dvodnevna manifestacija okupila je sudionike iz Žepča, Zavidovića, Maglaja, Viteza, Mostara Širokog Brijega i Koprivnice koji su razmijenili iskustva i stekli nova poznanstva kroz zajedničko umjetničko stvaranje. Na Koloniju su sudjelovali: Višnja Markanović, Alojz Gašparević, Mirjana Tadić, Klara Mrkonjić, Saša Zečević, Enis Bato Hasandžiković, Mustafa Faljić, Kristina Ćavar, Manuela Mandić, Kristina Livančić i Ante Marić. Cilj ove kolonije, osim upoznavanja prirodnih ljepota Žepča, bio je i povezivanje profesionalnih umjetnika, studenata umjetnosti te amatera kroz njihov likovni izričaj.za _likovnu_koloniju

Organizatori se nadaju da će likovna kolonija postati tradicijom te da je ovo početak niza uspješno organiziranihlikovnih kolonija u Žepču. Prodaja slika s likovne kolonije bit će upriličena povodom Dana općine Žepče a dio sredstava koja se dobiju potencijalnom prodajom, biti će doniran novootvorenom Centru za djecu i osobe s posebnim potrebama u Žepču.

Organizaciju su pomogli: općina Žepče, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za znanost, kulturu i sport, Bosna-Sunce osiguranje, Vinarija Povratak, Frigošped.