HSP Herceg-Bosne predstavio svoj izborni program

vesna pinjuh

Danas su se u studiju RPŽ-a predstavili Vesna Pinjuh, predsjednica HSP-a Herceg-Bosne BiH i nositelj liste HSP-a za Žepče, Štefo Masatović.

U svom kratkom predstavljanju iznijeli su izborni program HSP-a, svoje ciljeve te načine kojim se, po njihovom mišljenju, mogu poboljšati uvjeti života i intersi hrvatskog naroda u Žepču i u BiH.

Vesna Pinjuh, predsjednica stranke je naglasila da političke stranke koje imaju jasne i čvrste stavove mogu i ostvariti iste, a HSP je takva stranak, stranka sa stavom. Ona smatra da budućnost Hrvata u BiH ovisi o nama samim, od naše borbe protiv siromaštva i brige za najugroženije. Veoma bitinim navela je problem odlaska mladih iz BiH te nemogućnost poduzetnika da slobodno rade, prijavljuju se na natječaje i razvijaju gospodarstvo. Po njenom mišljenju, da bi se zadovoljile potrebe u ekonomskom, socijalnom i društvenom pogledu potrebna je suradnja svih općina sa hrvatskom većinom. Pozivajući na glasovanje građane i građanke, preporučila je da podrže HSP i Štefu Masatovića kao kandidata za Općinsko vijeće.

Nositelj liste HSP-a za Žepče , Štefo Masatović, je također pozvao sve građane da izađu na izbore i da glasuju za HSP te njega kao kandadata za Općinsko vijeće, naglašavajući da Općinsko vijeće treba biti u funkciji građana i kontrolirati rad općinskog načelnika što trenutno u Žepču nije slučaj a da će se on, ukoliko bude izabran, zalagati da se to promijeni.