Općinsko izborno povjerenstvo Žepče – obavijest

obavijest-foto

Općinsko izborno povjerenstvo općine Žepče obaviještava da, prema odredbama članka 2.19. Izbornog zakona i Uputstva o utvrđivanju kvalifikacija i postupku imenovanja članova biračkih odbora, članovi biračkih odbora i njihovi zamjenici dužni su proći obuku za rad u biračkim odborima.

Odmah nakon obuke članovi i zamjenici članova biračkih odbora će pristupiti testu provjere znanja. Uspješnim kandidatima na provjeri znanja će biti dodjeljeni certifikati, a imenovani članovi koji ne pristupe obuci ili ne zadovolje na provjeri znanja biti će razriješeni i na njihovo mjesto će biti imenovani drugi kandidati.

Općinsko izborno povjerenstvo će organizirati obuku članova i zamjenika članova biračkih odbora u dva termina kako slijedi:

19./ponedjeljak/ 09.2016. godine sa početkom u 17.00 sati za članove i zamjenike članova biračkih odbora za prvu grupu (biračka mjesta od 1-20).

20./utorak/ 09.2016. godine sa početkom u 17.00 sati za članove i zamjenike biračkih odbora za drugu grupu ( biračka mjesta od 21-36, BM 501 i mobilni timovi).

Testiranje odabranih kandidata će se izvršiti odmah po završetku postupka obuke.

Osim obuke članova i zamjenika članova biračkih odbora, Općinsko izborno povjerenstvo će organizirati obuku predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora u dva termina kako slijedi:

17./subota/ 09.2016. godine sa početkom u 10.00 sati za predsjednike i zamjenike biračkih odbora za prvu grupu (biračka mjesta od 1-20).

17./subota/ 09.2016. godine sa početkom u 13. sati za predsjednike i zamjenike biračkih odbora za drugu grupu ( biračka mjesta od 21-36, BM 501 i mobilni timovi).

Testiranje odabranih kandidata će se izvršiti u periodu od 22-28.9.2016. godine, a o terminu održavanja ispita znanja imenovani predsjednici i zamjenici biračkih odbora će biti naknadno obavješteni.

Sve gore navedene obuke će se održati u zgradi Doma kulture u dvorani općinskog vijeća.

Predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva, Kemal Efendić dipl. pravnik