AUDIO I FOTO: Povodom ulaska Mie Matijević u reprezentaciju Vinarija Povratak žepačkim kajakašima darovala novi čamac

KKK 550_13

Kajak kanu klub „550 Žepče“ osnovan je 2008. godine a od samog osnutka klub postiže vrlo zapažene rezultate. Među najuspješnijim je sportskim kolektivima u Žepču i među najuspješnijim klubovima u svom sportu u BiH. U sezoni 2014. osvojili su preko 200 odličja a u nedjelju se kajakaški klub vratio s Međunarodne regate u Trebinju, gdje su zauzeli ekipno 4 mjesto. Ovom regatom završava kajakaška sezona a u razgovoru za naš radio, Ivan Šupuković, predsjednik kluba nam je rekao više o samom klubu, načinu treniranja u i izvan sezone te mnogim drugim aktivnostima kajakaškog kluba.

Između ostalog je osobito važnim naglasio uspjeh Mije Matijević, mlade kajakašice koja je uspjela na osnovu rezultata na Državnom prvenstvu, jer u BiH još ne postoji mogućnost mjerenja vremena radi usporede s vremenom u zemljama okruženja,  dobiti poziv iz reprezentacije BIH da uđe u Olimpijsku reprezentaciju mladih i ide na natjecanje Olimpijske nade koje će se održati u Mađarskoj.

Također je veoma važno za klub to što su dobili novi čamac, koji je klubu poklonila Vinarija Povratak. Novi kajak  je prvi ove vrste u BiH, koji zahvaljujući suvremenoj tehnologiji izrade, bolje prosijeca vodu što omogućava postizanje veće brzine.

{gallery}zepce/20160913_kkk_550{/gallery}

Trener se osvrnuo i na način treniranja u zimskom periodu, naglašavajući da imaju vlastitu teretanu gdje mladi vježbaju tjekom zime da bi novi sezonu dočekali u formi.

Svoje dojmove nam je rekla i malda kajakašica Mia Matijević naglašavajući kako iako je bilo naporno trenirati dva oputa dnevno kao i rano ustajati na natjecanjima, ipak se isplatilo. Što su još rekli naši gosti poslušajte na linku ispod.

{soundcloud}https://soundcloud.com/rpz_no1/ivan-supukovic-i-mia-matijevic{/soundcloud}