OO SDP-a Žepče održao konferenciju za medije: „BiH za sve i Žepče za sve“

sdp zepce_2

Jučer u 17 sati Općinski odbor SDP-a Žepče održao je konferenciju za medije povodom početka kampanje za općinske izbore. Mirko Trifunović, predsjednik izbornog stožera SDP-a u Žepču je tijekom konferencije predstavio svoje kolege, dr. Kemala Mehinagića, nositelj liste SDP-a za Općinsko vijeće u Žepču i Suvada Kesića, SDP-ovog kandidata za načelnika općine. Predstavio je i SDP-ovu listu naglašavajući da je ona multietnička, te da na listi ima 40% mladih, 40% žena.

Prema njegovim riječima, ono što SDP želi ponuditi građanima Žepča je nešto drugo od onoga što su do sad živjeli i vidjeli. Slogan SDP-a Bih je „BiH za sve i Žepče za sve“ a to podrazumijeva promjene u svim oblastima života: privredi, zapošljavanju, zdravstvu, školstvu, kulturi i svim ostalim sferama života gdje se neće birati po nacionalnosti nego po znanju i sposobnosti.

Sličnog stava je i dr. Kemal Mehinagić koji se požalio da su mediji pod utjecajem određenih politika, te se zalaže za slobodu javnog izražavanja, i protiv je načina zapošljavanja u javnim poduzećima, u kojima su zaposlenici, kako kaže, samo jedne nacionalnosti.  Izrazio je i nezadovoljstvo trenutnom vlasti po pitanju sanacije štete nakon poplava 2014. vezano za Željezno polje, te ističe da je u njihovom programu osnivanje tvrtke, sa stručnim ljudima, koji će točno provjeriti opasnosti i sanirati  štetu u skladu sa stručnim normama.

Suvad Kesić, SDP-ov kandidat za načelnika u svom izlaganju je kazao da se zalaže za cjelovitost i ravnopravnost u općini Žepče, te kazao kako općina Žepče ima sve certifikate ali nema iza sebe ni jedan uspješan projekt zapošljavanja. SDP će se zalagati za zapošljavanje mladih, razvoj poljoprivrede, socijalnu politiku, gradnju i sanaciju infrastrukture te ravnopravnost svih bez obzira na nacionalnost i vjeru.