Družba Marijinih sestara čudotvorne medaljice proslavile 50 godina djelovanaj u župi Žepče

marijina druba

Marijinie sestare čudotvorne medaljice, koje od 1966. godine djeluju u župi svetog Ante u Žepču, proslavile su 50 godina svog rada i prisutnosti u ovoj župi, svečanom svetom misom, danas u 11:00 sati.

Svetu misu u župnoj crkvi u Žepču je predvodio Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski.

Tim povodom razgovarali smo sa provincijalnom poglavarkom sestrom Kajom Ljubas i jednom od organizatorica proslave jubileja, sestrom Slavicom Tubak.

Prema riječima sestre Slavice, planiranje proslave počelo je još prošle godine, da bi se moglo uskladiti datum i organizirati sve potrebno, a za današnje slavlje pripremalo se trodnevnicom. Mise su vodili svećenici koju su na neki način vezani za župu Žepče ili su bili na župi ili potječu iz ove župe. Sestra Slavica se također zahvalila svima, osobito žepačkom župniku don Predragu Stojčeviću, koji im je najviše pomogao vezano za proslavu jubileja.

Provincijalna poglavarka Družbe Marijinih sestara, sestra Kaja Ljubas nam je rekla više o samomo redu, te kako je sestrama primarni cilj bio briga o bolesnima. I dans se njihov rad najviše bazira na brizi za bolesnike ali ima ih i u drugim segmentima života, rade i kao odgajateljice u školama i vjeroučiteljice. Družba Marijinih sestara čudotvorne medaljice djeluju u dvije provincije, Slovenskoj i Hrvatskoj pod koju spada i Žepče. Župa Žepče je jedina župu u cijeloj Bosni i Hercegovini u kojoj dijeluju Marijine sestre. Provincijalna poglavarka, sestra Kaja se još zahvalila svim sestrama koje su do sad djelovale ili će djelovati u župi Žepče, zatim svećenicima koji se uvijek nađu na usluzi a osobito župljanima koji su od samog početka prihvatili Marijine sestre. Nadamo se da će Žepče doživjeti još puno obljetnica reda Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice.